Softshell jack: ideaal om te dragen bij outdoor activiteiten

Wat is softshell?

Softshell is een soort materiaal dat op een bepaalde manier is geweven. Deze manier van weven maakt de stof meer ademend, hierdoor heeft kleding bestaande uit dit materiaal een betere warmte-/ vochtregulatie en zal je het niet te snel te warm hebben. Doordat het materiaal wat meer ademend, is het ook wat minder water en wind resistent dan hardshell. Vooral veel jassen zijn tegenwoordig van softshell gemaakt.

Wanneer kun je het beste voor een softshell jas gaan?

Een softshell jack is vooral geschikt om te dragen wanneer er sprake is van dynamisch (winderig of vochtig) weer. De softshell jas zorgt tijdens het sporten voor een goede vocht-/ en warmteregulatie, waardoor je het niet snel te warm hebt. De jasjes bevatten vaak ook stretch, daardoor heb je veel bewegingsvrijheid en zit de jas erg comfortabel.
Softshell kwam opzetten rond het jaar 2000 en is bedoeld voor outdoor activiteiten zoals klimmen en mountainbiken, fietsen backpacking, rennen en klimmen. Dit zijn aerobic activiteiten met dynamische weersomstandigheden waar sterk  ademend een beetje water- en winddichte kleding ideaal is. Wanneer je een jas zoekt voor koude omstandigheden, bijvoorbeeld voor de wintersport, of in omstandigheden waar het voor langere tijd hard regent, dan kan je beter kiezen voor een hardshell jas.

Vind je softshell jack bij OTTO

Ben je veel buiten in dynamische weersomstandigheden? Ga dan voor een mooie softshell jas! Kijk in de webshop van OTTO voor het brede aanbod aan softshell jacks. Deze jassen worden onder andere aangeboden van de bekende outdoor kledingmerken Jack Wolfskin, Killtec, The North Face en Icepeak. Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn mooi getailleerd waardoor ze een goede en vrouwelijke pasvorm hebben. Otto.nl biedt verschillende modellen (lang of kort) en met of zonder capuchon. Zo is er altijd een te vinden die bij jou in de smaak valt!