De sport BH ter ondersteuning tijdens het sporten

De eerste sport BH

In 1977 verscheen de eerste sport BH. De Canadese vrouwen Hinda Miller en Lisa Landahl waren op zoek naar iets ter bescherming en ter ondersteuning van hun borsten. Zij gebruikten twee aangepaste versies van een toque en maakten deze aan elkaar. De sport BH heeft zich daarna nog verder ontwikkeld met als doel de bewegingen van borsten tijdens het sporten te minimaliseren.

De elastische onderband

Een sport BH is niet hetzelfde als de BH die je in het dagelijks leven draagt. Het is belangrijk dat een sport BH goed aansluit, zodat je de meest optimale ondersteuning hebt. Doordat de sport BH een elastische onderband heeft, heb je vaak een kleinere maat nodig dan bij je normale BH’s. Houd daar dus rekening mee. De onderband is zo ontworpen dat het bewegend gewicht op de juiste manier kan ondersteunen en dat het ook comfortabel zit. Daarom is het belangrijk dat je de juiste BH tijdens het sporten draagt.

De voordelen van een sport BH

Welke voordelen zitten er nog meer aan een sport BH ten opzichte van de BH die je in het dagelijks leven draagt?

  • Dankzij sport BH’s maken je borsten kleinere bewegingen tijdens het sporten, waardoor pijn en weefselbeschadigingen tegen worden gegaan.
  • De gebruikte stof laat je huid ademen en zorgt voor een snellere afvoer van transpiratievocht. Dit proces verloopt zo snel dat de kans op een vochtige sport BH minimaal is.
  • Met het dragen van een sport BH heb je tijdens het sporten veel bewegingsvrijheid en kun je gewoon diep ademhalen zonder dat de BH op een beklemmende manier gaat zitten. De haken en sluitingen zijn afgedekt, zodat je huid niet in aanraking komt met de metalen onderdelen.
  • Door de goed aansluitende onderband kan de sport BH tijdens het fanatieke sporten niet omhoog kruipen of gaan schuren.
  • Sport BH’s hebben platte of afgedekte naden en speciale stiksels. De redenen hiervoor zijn ter bescherming van de huid en ter voorkoming van het schuren.
  • De extra brede en gevoerde schouderbanden zorgen ervoor dat het gewicht gelijkmatiger verdeeld is en dat je meer ondersteuning hebt.
  • En tenslotte behouden sport BH’s hun vorm; ze gaan altijd weer terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Met al deze voordelen op een rijtje weet je dat de sport BH niet in je kledingkast mag ontbreken als je een sportende vrouw bent.