Sportkleding heren

Sporten zorgt voor ontspanning en is gezond!

Sporten heeft niet alleen een positieve invloed op de fysieke gezondheid, maar ook op de mentale gezondheid. Veel mensen sporten om overtollig gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven. Een ander voordeel van sporten is dat het ook zorgt voor minder stress en daarnaast verlaagt het emotionele spanningen. Dit zijn enkele redenen om direct aan de slag te gaan met sporten. Mannen zijn in zekere mate van zichzelf al meer sportief en competitief aangelegd dan vrouwen. Toch doen zo’n 1 miljoen Nederlanders jaarlijks aan sport. De meest populaire sporten onder mannen zijn voetbal, fitness, wielrennen en hardlopen

Waarom presteren mannen bij de meeste sporten beter dan vrouwen?

Dit heeft te maken met het mannelijke hormoon genaamd testosteron. Dit hormoon is het belangrijkste mannelijke hormoon. Vrouwen hebben dit hormoon ook, maar vrouwen hebben maar 14% van de hoeveelheid die mannen in hun lichaam hebben. Testosteron zorgt voor de spieropbouw. Dit betekent dat mannen veel sterker zijn dan vrouwen. De directe verklaring dat mannen sterker zijn dan vrouwen komt dus door het hormoon testosteron.

Het sportkleding assortiment van OTTO

Bij OTTO vind je een groot assortiment aan heren sportkleding. Of je voetbalt, tennist of een week op wintersport gaat, je kan alle kleding en accessoires allemaal vinden in onze webshop. OTTO heeft de beste sportmerken zoals adidas orignals heren, Nike, Puma of Lacoste. Met de juiste kleding zal je goed presteren op het veld. Zorg ervoor dat je kleding draagt die comfortabel zit en ademt. Het is erg belangrijk dat je niet snel afkoelt wanneer je klaar bent met sporten. Tegenwoordig zijn trainingspakken in veel hippe modellen te verkrijgen. Je kan gemakkelijk van het sportveld naar de kantine in je sporttenue zonder dat je er ouderwets bijloopt.