Sportschoenen voor populaire dames sporten

Sporten is absoluut niet meer iets waar veel meer mannen dan vrouwen aan doen; volgens het CBS doet 66 procent van de vrouwen regelmatig aan sport, dit aantal is bijna gelijk aan het aantal mannen dat regelmatig sportief bezig is. Hieronder volgen de sporten die in Nederland het populairst zijn onder vrouwen.

  • Fitness: Deze sport is inmiddels de meest populaire sport in Nederland en dat is te zien aan het enorme aantal sportscholen in ons land. Het is erg laagdrempelig omdat je precies zelf kiest wat je traint en je het zowel alleen als samen kan doen. Je kan kiezen voor cardiotraining om gewicht te verliezen en aan je conditie te werken, of voor krachttraining om bijvoorbeeld je buik- en bilspieren zichtbaar en strakker te maken.
  • Groeplessen op muziek: Regelmatig komen er nieuwe trends op het gebied van dansen en bewegen overwaaien uit de Verenigde Staten of Zuid-Amerika. Er is een enorm aanbod aan lessen waarin dans, aerobics en beweging centraal staan. Het bekendste voorbeeld van de laatste jaren is zumba, wat in ons land in een korte tijd erg aan populariteit heeft gewonnen. Bij zumba worden fitnessoefeningen op dansen als salsa en merengue gedaan.
  • Zwemmen: Zwemmen is bij uitstek een sport om gelijktijdig aan je conditie en je spieropbouw te werken. Het is een zeer gezonde vorm van recreatie omdat je minder gevoelig bent voor blessures dan bij de meeste sporten en omdat vrijwel alle spieren in het lichaam gebruikt worden. In Nederland en veel andere Europese landen wordt op veel scholen zwemles gegeven, hierdoor kunnen veel mensen redelijk zwemmen en is het niet moeilijk deze sport op latere leeftijd weer op te pakken.
  • Hardlopen en wandelen: Hardlopen is een vorm van atletiek en kan zowel in wedstrijden of individueel gedaan worden. Dit is een ideale sport om met een vriendin samen te doen, zodat je elkaar kan motiveren en samen doelen kan stellen, en het is ook gewoon gezellig. Als je graag buiten bent maar hardlopen te intensief vindt kun je ervoor kiezen om te wandelen, ook dit is erg gezond en helpt tegen overgewicht. In bossen zijn vaak opgezette wandelroutes die zeker de moeite waard zijn om te lopen: alleen, met een vriendin of partner of met de hond.

Dames sportschoenen bij OTTO

Voor vrijwel elke sport bestaan er eigen schoenen, en dit is niet zonder reden. Elk type inspanning en ondergrond vraagt om andere schoenen: met noppen, spikes, glad of met grip en ook wordt er onderscheid gemaakt tussen binnen- en buiten schoenen. OTTO heeft een uitgebreid assortiment aan sportschoenen, zowel voor tijdens sportactiviteiten als vrijetijdsschoenen. Zo vindt je gegarandeerd de schoen die bij jouw wensen op sportief gebied past!