"

Sportschoenen heren

De geschiedenis van de sportschoen

Hoewel de sportschoen pas een stuk later zijn intrede deed dan de gewone schoen, werd deze toch al in de 19e eeuw geïntroduceerd. De sportschoen werd toen vooral ontworpen om hardlopers betere steun en meer grip op de weg te geven. Eerder probeerde men te hardlopen met gewone schoenen, maar dit gaf problemen vanwege het materiaal dat werd gebruikt. De meeste schoenen waren destijds van leer, wat oprekte als het nat werd. Om dit op te lossen besloot iemand een rubber zool vast te maken aan de schoen. Iets later werden er ijzeren pinnen aan de zolen bevestigd, om meer grip te krijgen in het gras. De voorloper van de voetbalschoen dus. Pas in het begin van de 2e eeuw werden de schoenen pas echt als sportschoenen gepromoot, en sinds die tijd zijn de schoenen alleen maar verder ontwikkeld.

What’s in a name?

De term sneaker werd in gebruik genomen door het weinige geluid dat de zachtere schoenen maakten wanneer je loopt. Zo werd het dus heel gemakkelijk om iemand voorbij te sneaken wanneer je sportschoenen droeg. Inmiddels is er zoveel keus in schoenen en materialen dat dit niet alleen meer voor de sneaker geldt, maar desondanks is de sneaker inmiddels onverminderd populair.

 

Voor elke sport een goede schoen

Sneakers zijn dus niet meer weg te denken uit het modebeeld, maar zijn voornamelijk heel belangrijk om goede ondersteuning te bieden tijdens het sporten. Voor elke sport kan er een andere schoen geschikt zijn, afhankelijk van de ondergrond waar je op sport. Bij OTTO hebben we een ruime keus in sportschoenen voor heren. Of het nu voor tijdens het sporten is of voor in je vrije tijd, OTTO heeft dé perfecte schoen voor jou!

"