Dames trainingspakken

Als je advies nodig hebt bij het kopen van je trainingspak, lees je hier de meest gestelde vragen plus antwoord om je te helpen.

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij het kopen van een trainingspak?
Wat is het verschil tussen een trainingspak en een joggingspak?
Wijde of strakke trainingsbroek?
Welk materiaal is de juiste?
Hoe moet je trainingspakken wassen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een trainingspak?

Trainingspakken voor vrouwen zijn verkrijgbaar in veel mooie kleuren en designs. Ze zien er niet alleen sportief en trendy uit, maar hebben ook een belangrijke functie: bij het sporten houdt het je spieren warm en helpt het je bij de warming-up. Na het sporten beschermt het je lichaam van te snel afkoelen. Goede trainingspakken zijn zo licht mogelijk en bieden veel bewegingsvrijheid. Ademend materialen zorgen voor een prettige lichaamstemperatuur. Voor gebruik buiten moeten ze ook wind en regen tegenhouden.

Wat is het verschil tussen een trainingspak en een joggingspak?

Trainingspakken zijn te dragen bij veel verschillende sporten, het is meestal een extra laag over je korte sportkleding. Joggingspakken zijn hierin tegen van zachte materialen en zijn voor een luie dag op de bank.

Wijde of strakke trainingsbroek?

Of je trainingspak losjes valt of juist je figuur benadrukt, is niet alleen smaak; beide opties hebben namelijk hun voordelen. Broeken met wijde pijpen kun je namelijk makkelijk en snel aandoen over je schoenen. Broeken die strak zitten aan de onderkant houden je echter warmer bij de enkel.

Welk materiaal is de juiste?

De meester trainingspakken zijn gemaakt van synthetische vezels zoals polyester of microvezel. Deze materialen zijn licht van gewicht en duurzaam. Let bij het kopen op termen als ‘quick-dry’ of ‘ademend’. Trainingspakken van jersey of sweatstof voelt erg lekker aan maar nemen niet snel vocht op. Daarom zijn ze geschikter om lekker over je kleding te dragen of bij minder actieve sporten. Een goede oplossing is een combinatie van katoen en synthetische vezels, die de voordelen van beide materialen combineren.

Hoe moet je trainingspakken wassen?

De meeste trainingspakken kun je makkelijk bij 30 tot 40 graden wassen in de wasmachine. Aangezien deze lage temperatuur de bacteriën doden, kun je voor zwaar bezwete kleding het beste nog een extra bacterie dodend middel gebruiken op de handwas.