Alle wonen artikelen / General / Wonen / 27 oktober 2022

Het plaid: 4 leuke manieren om deze te stylen

Stylen plaid

Het is weer de tijd van jaar dat de dagen donkerder en kouder worden. Het perfecte moment om lekker cozy en warm onder een plaid te kruipen. Met een lekker kopje thee en je favoriete serie op, ben jij helemaal klaar voor een me-time moment. Niet alleen is een dekentje heerlijk om zelf onder te liggen, ook staat het heel gezellig in je interieur. Lees snel verder om erachter te komen op welke vier manieren jij je plaid kan stylen!

Sfeervol de slaapkamer decoreren met een plaid

Om van je slaapkamer een echte knusse ruimte te maken, is een plaid een ideaal accessoire. Kies bijvoorbeeld een neutrale kleur om meer rust in je slaapkamer te brengen. Ben jij juist opzoek naar een leuk kleurrijk accent? Kies dan een plaid in een gaaf kleurtje en je hebt meteen een leuke pop of colour in de ruimte. Gooi het plaid gedrapeerd over je bed om een speels effect te creëren.

  plaid slaapkamer
Plaid bank

Een heerlijk plaid op de bank

De populairste plek om een plaid neer te leggen, blijft toch wel de bank. Want zeg nou zelf, er is toch niks lekkerder dan op de bank kruipen met een dekentje? Ook hier kun je het deken op verschillende manieren stylen. Denk aan de armleuning, rugleuning, het zitgedeelte of de zijkant van een hoekbank. Wanneer je een plaid op het zitgedeelte van je bank neerlegt, heb je ook meteen een goede beschermer tegen eventuele vlekken of beschadigingen. Op deze manier werkt het plaid dus ook heel erg praktisch!


Praktisch en mooi in een mand

Wil jij liever dat je plaid niet zo opvalt en jouw huis opgeruimd oogt? Plaats het deken dan in een leuke opbergmand. Op deze manier decoreer je toch de ruimte, maar blijft het ook netjes en rustig. Een ander voordeel van de opbergmand is dat je er meerder dekens in kunt opbergen, want je kunt nooit genoeg plaids hebben in huis. Zo ben jij er zeker van dat je altijd een deken hebt die je niet met iedereen hoeft te delen!

Plaid mand


Plaid stoel

Over de stoel

Wist je dat je een plaid perfect kunt stylen op een stoel of fauteuil? Dit zorgt voor extra sfeer en comfort! Daarnaast maakt het dekentje het ook nog eens heel uitnodigend om te zitten. Net zoals bij de bank drapeer je het deken over de armleuning, rugleuning of op het zitgedeelte van de stoel voor een nonchalant effect.

Ben jij er na het lezen van dit artikel al uit hoe jij je plaid thuis gaat stylen? Om ervoor te zorgen dat jouw plaids zo lang mogelijk mooi blijven, is het belangrijk dat je goed kijkt uit welke materialen het plaid is gemaakt. In dit artikel over wasvoorschriften leggen we je uit hoe jij elk type materiaal het beste kunt wassen. Lees ook ons eerder geschreven artikel over de woontrends van 2023 om erachter te komen welke interieurstijl jij zeker niet mag missen aankomend jaar!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie plaid Tips Wonen

Marlie Cremers
You might also like