Home / Tips / Hoe draag je? / Hoe draag je: de bralette

Hoe draag je: de bralette

banner hoe draag je
Ken jij het bevrijdende gevoel van het uittrekken van je BH na een lange dag? Maar wil je er voor je gevoel niet als een slons bij lopen? Laat me je dan voorstellen aan: de bralette! De bralette zit niet alleen heel comfortabel, maar is ook nog eens super sexy! Ben je nieuwsgierig naar deze trend, maar weet je nog niet helemaal hoe je de bralette het mooist kunt combineren? Hier lees je er alles over!

Wat is een bralette?bralette

De bralette, ook wel de soft bra, lace bra of triangle bra genoemd, zit een beetje tussen een BH en een cropped topje in. Het voornaamste kenmerk is dat er geen beugel in zit en ze geen voorgevormde cups of andere opvulling hebben. Ze bestaan vaak volledig of grotendeels uit kant of hebben een kanten afwerking. Sommige bralettes hebben geen sluiting op de rug, dus deze dien je als topje over je hoofd heen aan te trekken.

Omdat bralettes geen beugel hebben, bieden ze weinig tot geen ondersteuning voor je borsten. Ze zijn daarom voornamelijk geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat. Er zijn wel bralettes in een grotere maat verkrijgbaar, maar vrouwen met grotere borsten zullen hier waarschijnlijk niet voldoende steun in vinden.

Hoe stijl je de bralette?

In het algemeen proberen vrouwen hun BH zo veel mogelijk te verbergen onder hun kleding, zodat deze niet te zien is. Bij een bralette is het juist leuk als je er een verleidelijke sneak peak van te zien krijgt. De uitdaging is om hem dus op zo’n manier te dragen dat hij wel zichtbaar is, maar dat je er wel sophisticated blijft uitziet. Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een aantal manieren genoteerd waarop je de bralette kan dragen.

bralette 1

Casual

Bralettes zijn mooi en mogen dus ook zeker gezien worden. Door een wijde top, top met diepe armgaten of een doorschijnende top aan te doen kun je deze mooie bh laten zien aan de wereld, zonder te veel van jezelf te laten zien. Ook een witte blouse zorgt ervoor dat je een mooie glimp van je bralette geeft. Combineer dit met een spijkerbroek en sneakers en you’re ready to face the world!

Sexy & chicbralette 2

Een bralette is ook een mooi alternatief voor een top als je voor een sexy look wilt gaan. Zorg dan wel dat je een bralette met vulling draagt, anders wordt het misschien iets te sexy. Je kan het op een hoge strakke kokerrok dragen of bijvoorbeeld als top onder een chic pak. Draag er een mooi paar hakken onder, neem een clutch mee en je zal veel hoofden doen omdraaien (omdat ze zo onder de indruk zijn natuurlijk)!

bralette 3Casual chic

Bralettes zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er bijvoorbeeld ook in de vorm van een bustier bh. Het is in principe een bralette met een brede band, zodat het wat minder bloot aan voelt en meer steun geeft. Deze bralettes zijn perfect voor meiden die zich wel iets gewaagder willen kleden, maar niet te bloot willen gaan. Draag deze bijvoorbeeld op een high-waisted rokje met een bomberjack er overheen. Bijna niemand zal weten dat het eigenlijk een bh is!

Of je jouw bralette nu combineert met een transparante blouse, pak of rokje, je zal zeker stylish en sexy voor de dag komen. Ben jij geïnspireerd geraakt door deze trend? Neem eens een kijkje in de webshop van OTTO en shop jouw nieuwe bralette.

handtekening

Deel deze blog met je vrienden: