Een kostuum voor de zakelijke vrouw

De geschiedenis van het vrouwenkostuum

Dat vrouwen tegenwoordig een kostuum dragen, is iets heel normaals, maar dit was vroeger wel anders. Tot het einde van de 19e eeuw hadden vrouwen vrijwel nooit een kostuum aan, maar een lange rok of jurk. Vrouwen uit een hoger milieu hadden vaak wel een onderrok aan. Alle vrouwen moesten vroeger lang haar hebben en vrouwelijke kleding dragen zodat ze niet als mannen werden aangezien. Echter, na de Eerste Wereldoorlog kwam hier verandering in. Veel vrouwen werden weduwe en moesten zelf voor inkomen zorgen. Dit leidde ertoe dat veel vrouwen op zoek gingen naar werk en dat er uiteindelijk een arbeidsmarkt voor vrouwen ontstond.

De opkomst van zakelijke vrouwenkleding

Door de emancipatie werd er door vrouwen werk verricht dat voorheen alleen door mannen werd gedaan. Vrouwen moesten nu ook zakelijk gekleed zijn en hiervoor moest nieuwe kledij worden gemaakt. De ouderwetse jurk was totaal niet geschikt om netjes voor de dag te kunnen komen. De nieuwe kleding moest zakelijk zijn, comfortabel zitten en uiteraard vrouwelijk zijn. Hieruit ontstonden twee kledingstukken: het mantelpakje en de blouse.

Een pak met bijpassende blouse

OTTO heeft in haar collectie diverse mantelpakjes of dameskostuums. Of je nu een wit, zwart, blauw of rood pak zoekt, bij OTTO vind je het kostuum dat helemaal bij je past. De kostuums die OTTO biedt, zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kunt in de webshop zowel terecht voor een keurig damespak als voor een homesuit om thuis in te relaxen. De kostuums hebben een goede pasvorm zodat je vrouwelijkheid niet verborgen blijft. Tevens heeft OTTO diverse blouses en schoenen waarmee je je zakelijke outfit helemaal compleet kunt maken.

Een aantal tips

  • Kleed je naar je functie. Hoe hoger je functie, des te zakelijker je gekleed moet gaan.
  • Gebruik geen of weinig sieraden, want deze leiden af.
  • Voorkom een diep decolleté zodat u zakelijker en serieuzer overkomt.
  • Wanneer je een donker pak hebt, fleur deze dan op met een gekleurde blouse.
  • Draag geen stropdas; een vrouwenkostuum ziet er zakelijk genoeg uit.
  • Combineer met een mooie ballerina of pump zodat je er op en top zakelijk en verzorgd uitziet.