Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar een receptie?

Wat draag je naar een receptie?

wat draag je naar een receptie

Misschien heb je het nog nooit mee gemaakt, of misschien ben jij al een echte expert op het gebied van recepties.  Het kleden voor een receptie kan soms best moeilijk zijn. De receptie is een feestelijke bijeenkomst meestal ter ere van iemand of een belangrijke gebeurtenis. Er is dus iets te vieren! Eigenlijk lijkt het een klein beetje op bedrijfsfeestje of een chiquer familiefeest.

receptie totaal

De eerste keer dat ik naar een receptie ging weet ik nog maar al te goed. De bijeenkomst was georganiseerd via mijn studentenvereniging en aangezien ik ook daar wel eens aan mee wilde doen besloot ik te gaan. Al een maand voorafgaand aan het event verscheen er een mailtje in mijn mailbox. Ik was officieel uitgenodigd! Samen met de andere eerstejaars studenten kreeg ik te maken met de struggle  die een receptie met zich mee brengt. Er kwamen zoveel vragen bij mij op. Moet ik er precies op tijd zijn, of liever wat later? Draag ik hakken, of juist sneakers? En ga ik voor een jurkje of gewoon een leuke broek?

Aangezien het een semi-formele gelegenheid is, kleden mensen zich over het algemeen ook naar een bepaalde dresscode. Maar… wat is die dresscode nou precies? Ik ga het je hier haarfijn uitleggen.

The dresscode

Meestal is er bij een receptie sprake van een formele uitnodiging. Van mijn eerste receptie kwam deze uitnodiging per mail, maar ik heb hem ook wel eens in de brievenbus ontvangen of gewoon in mijn handen gedrukt gekregen. Op de uitnodiging wordt meestal de dresscode ook vermeld. Dit is erg handig natuurlijk, want zo weet je zeker dat jij niet voor gek loopt.

De receptie outfit – Dames

Voor ons, vrouwen, is het eigenlijk zo moeilijk nog niet. Oké we hebben veel keuzes natuurlijk, maar dat betekent ook dat anderen met veel verschillende dingen zullen rondlopen. Bedenk je even een setting waarbij je aan een gezellige statafel een borreltje hebt. Wat zou je dan dragen? Ja natuurlijk een dress!

Een eenvoudig jurkje kun je altijd dragen. En ook bij een receptie ben je dus veilig met dit geweldige item. Vind je een jurkje wat saai? Maak het dan wat speelser met een leuke blazer. Ook kun je voor een leuke pantalon gaan. Helemaal in op dit moment en ook nog eens erg Classy!

Hakken?

Heels zijn natuurlijk superleuk! Zeker onder een eenvoudig jurkje kun je met je hoge hakken echt de show stelen. Je hoeft alleen niet te denken dat je op een receptie altijd hakken aan moet. Je kunt ook makkelijk met een mooi enkellaarsje of nette platte schoen aan komen.

receptieoutfit dames

 

De receptie outfit – Heren

Voor mannen is de dresscode iets strikter. De meeste mannen op een receptie gaan voor Casual Chic. Dit is een informele dresscode met een vleugje chique. Hierbij wordt een overhemd gecombineerd met een leuke broek en nette schoenen.

Er zijn hierbij (gelukkig) geen richtlijnen voor het dragen van kleuren. Wel is de broek een puntje waar je extra aandacht aan moet besteden. Vermijdt bijvoorbeeld gaten en een gewassen spijkerbroek. Ga voor een nette jeans, voor een pantalon of bijvoorbeeld een chino.

Accessoires

Net als de vrouwen moeten ook de heren een beetje aandacht besteden aan het aankleden van hun outfit. Het beste kun je dit doen door middel van een riem of schoenen. Om te zorgen dat je look een chiquere indruk wekt zorg je ervoor dat de kleur van je riem en schoenen bij elkaar passen, De accessoires zouden eigenlijk een aanvulling op je outfit moeten zijn. Een bruine riem kan bijvoorbeeld erg mooi zijn bij een Khaki chino en leren schoenen geven je outfit wat extra klasse!

Colbert

Bij een receptie zou je eventueel een colbert kunnen dragen, maar dit is niet verplicht! Voel jij je niet helemaal op je gemak in een stijf colbert? Laat hem dan lekker thuis achterin de kast hangen. Met een overhemd en een paar leuke nette schoenen ben je minstens zo verzorgd.

Om een goede indruk te maken zorg je er natuurlijk voor dat je niet alleen de juiste outfit uit de kast hebt getrokken, maar ook dat je zelf goed verzorgd bent. Verzorg dus je haar goed en zorg dat alles goed getrimd is. Bij een date kan overmatig lichaamshaar voor vrouwen een afknapper zijn, dit is bij een receptie natuurlijk niet anders.

                                                                 receptie outfit mannenreceptie outfit mannen 2

Wij hebben jou advies gegeven over de dresscode op een receptie. Ik hoop dat jullie nog veel recepties gaan hebben, want ze zijn natuurlijk fantastic! Mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe kleding voor je aanstaande receptie, neem dan een kijkje in onze webshop!

Deel deze blog met je vrienden: