Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar een sportwedstrijd?

Wat draag je naar een sportwedstrijd?

Wat draag je naar?

Eigenlijk iedereen gaat er wel een keer naar toe: ‘een sportwedstrijd‘. Er zijn dan ook verschillende wedstrijden waar je heen kunt gaan. En ondanks dat bij iedere wedstrijd een andere sport centraal staat. Staat van te voren wel dezelfde vraag centraal. Namelijk: wat trek je aan naar een sportwedstrijd? Want het blijft altijd lastig om in te schatten wat het weer doet of hoe de sportruimte zal zijn. Zal het warm of koud zijn? Gaat de zon schijnen, is het bewolkt of gaat het regenen? Kort samengevat: een geschikte outfit voor een sportwedstrijd vinden, blijft een uitdaging. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij in dit artikel een aantal tips beschreven voor een outfit voor alle sportwedstrijden.

 

Nummer 1

Comfortabel

Draag comfortabele kleding. De kans bestaat namelijk dat je lang moet zitten of staan en dan is het wel zo prettig als je comfortabele kleding aan hebt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een loszittende pantalon, maar een strakke joggings- of trainingsbroek is ook zeker geschikt. Het blijft natuurlijk een sportwedstrijd waar je heen gaat, dus een beetje sportief gekleed is geen probleem. Zo kun je gaan voor een strakke trainingsbroek met comfortabele sneakers en een coltrui. Door de coltrui wordt je outfit net wat chiquer, maar blijft het erg comfortabel. Let er natuurlijk wel op welke sneakers je aandoet. Want met je nieuwe witte sneakers naar een stadion waar bier over je schoenen kan vallen is natuurlijk geen goed idee. Ben je toch met je nieuwe schoenen naar een wedstrijd gegaan? Lees dan hier de tips om ze weer schoon te krijgen.

Trainingsbroek
Sneakers
Coltrui


 

Nummer 2

Accessoires

Maak gebruik van accessoires. Zo ben je namelijk voorbereid op alles. Met een hoofddeksel zorg je ervoor dat jouw hoofd het niet koud krijgt, maar het kan ook helpen tegen zonlicht. Daarnaast zorgt het er ook voor dat wanneer het regent je gezicht niet vol water komt. Zo kun je dus gewoon naar de wedstrijd blijven kijken, zonder dat je constant je gezicht moet afdrogen. Vergeet je zonnebril ook zeker niet! Deze zorgt ervoor dat je altijd relaxt naar de wedstrijd kunt kijken zonder dat je last van fel licht hebt. Neem daarnaast ook altijd een sjaal mee. Zo krijg jij het zeker niet koud, want je kunt hem zelfs als een dekentje over je benen leggen. Maar hij is ook super handig wanneer het té koud is zonder jas en té warm met jas.

Hoofddeksel
Sjaal
Zonnebril


 

Nummer 3

Laagjes

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes. Trek verschillende laagjes over elkaar aan, zodat je altijd de perfecte lichaamstemperatuur kunt creëren. Doe bijvoorbeeld een t-shirt aan met daarover een sweater-vest en vergeet natuurlijk ook niet je jas aan te doen. Zo kun je gedurende de wedstrijd altijd laagjes uit- en aantrekken. Hierdoor kun jij constant jouw outfit afstemmen op de omgevingstemperatuur.

Jas
T-shirt
Sweater-vest


 

Nummer 4

Kleuren

Maak gebruik van kleuren om zo te laten zien voor wie je bent. Dit kun je doen door subtiele details in je kledingstukken. Maar opvallend mag natuurlijk ook! Ga bijvoorbeeld voor een oranje pantalon wanneer je naar het Nederlands elftal gaat. Zo ben je onderscheidend, netjes en comfortabel gekleed, én natuurlijk ook niet te vergeten je steunt het team met de juiste kleur! Steun jouw club/team of een persoon dus gemakkelijk door bijvoorbeeld een broek, trui, shirt, schoenen of accessoires in de juiste kleur aan te trekken. Zo geef jij nog wat extra steun met jouw outfit.

Pantalon
Trui
Shirt


Maak gebruik van onze tips en ga perfect gekleed naar alle sportwedstrijden.

Wat trek jij aan naar een sportwedstrijd?

Liefs, Paula

Deel deze blog met je vrienden: