Dit zijn de 5 beste fitnessapparaten voor thuis!

Houd je van sporten, maar ben je het sporten in de sportschool helemaal zat? Of moet je vaak overwerken en heb je daarna geen motivatie meer om helemaal naar de sportschool toe te gaan? Dan is het wellicht een idee om wat fitnessapparaten voor thuis aan te schaffen en ergens thuis neer te zetten. Zo kun je altijd sporten wanneer het jou het beste uitkomt. Hoe fijn klinkt dat? Je hoeft niet meer te reizen naar de sportschool en je kunt die tijd gebruiken om nog langer te sporten. Wil jij graag weten welke fitnessapparaten je thuis kunt gebruiken? Lees dan gauw verder!

Hometrainer

Hometrainer

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen en maken dan ook graag gebruik van een hometrainer tijdens het sporten. Of het nou is als warming-up voor je krachtoefeningen, of dat je het gebruikt voor jouw cardio schema: de meeste sporters gebruiken een hometrainer elke keer als ze aan het sporten zijn. De hometrainer moet je daarom beslist aanschaffen voor in jouw eigen sportschool aan huis! Ben je een echte wielrenfanaat? Dan kun je het best een spinningfiets aanschaffen. Bij een spinningfiets heb je namelijk het gevoel dat je echt op een buitenbaan aan het fietsen bent!


Crosstrainer

Crosstrainer

Een crosstrainer is niet weg te denken uit de sportschool, dus ook niet bij Jouw eigen gemaakte fitnessruimte in huis. Als je gebruik maakt van de crosstrainer werk je niet alleen aan je conditie, je verbrandt ook veel calorieën! Doordat je op de crosstrainer namelijk gebruik maakt van je boven en onderlichaam, verbrand je meer calorieën dan wanneer je sport op de hometrainer. Maar de crosstrainer heeft nog meer voordelen. Doordat je op dit apparaat soepele bewegingen maakt zonder druk, lever je inspanning zonder je botten en pezen te belasten.


Loopband

Loopband

Ben jij een hardloopfanaat? Dan is de loopband waarschijnlijk een van jouw favo’s in de gym. De loopband is een goed alternatief voor mensen die graag buiten wandelen, maar niet wanneer het regent. Als je thuis een loopband hebt staan, kun je alsnog gaan wandelen op de momenten dat het voor jou het beste uitkomt! Ook kunnen hardlopers gebruik maken van de loopband. De loopband kent namelijk verschillende snelheden. Wat je ook gemakkelijk kunt activeren is een helling. De loopband zal een virtuele helling voor jou maken, voor een nog intensievere work-out!


Roeitrainer

Roeitrainer

Heb je in jouw thuissportschool veel ruimte? Schaf dan ook zeker een roeitrainer aan! Met een roeitrainer werk je aan je conditie, en bouw je tegelijkertijd ook kracht op. Doordat je veel en snelle bewegingen maakt, zorgt de roeitrainer er ook nog eens voor dat jij veel calorieën verbrandt. Al met al een multifunctioneel apparaat om tegelijkertijd aan meerdere doeleindes voor jezelf te werken!


Krachtstations


Krachtstation voor thuis

Heb je thuis niet veel ruimte maar wil je toch al je spiergroepen kunnen trainen? Schaf dan een krachtstation aan! Een krachtstation neemt in verhouding met allerlei losse apparaten weinig ruimte in beslag en je kunt er al je spiergroepen mee trainen. Een krachtstation is vierkant en aan alle kanten voorzien van verschillende gewichten, wat ervoor zorgt dat het een multifunctioneel sportapparaat is. Het enige dat lastig wordt met een krachtstation, is het trainen van je conditie, maar dat kun je prima oplossen als je gaat hardlopen of fietsen!


Heb je vaak geen zin om te sporten? Lees dan ons blog over hoe je sporten leuk maakt! Wil je graag wat tips voor sportoefeningen die je thuis kunt doen? Lees dan ons blog over thuis sporten!

Ben jij al klaar om thuis met sporten aan de slag te gaan?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Gezond OTTO Sporten

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like