"

Hoogwaardige basketbalschoenen in veel kleuren en stoere modellen

Een sport die uit het niets is ontstaan

Basketbal is één van de weinige balsporten die uit het niets werd uitgevonden in 1891. De sportleraar James Naismith kreeg de opdracht een spel te verzinnen voor zijn leerlingen. Hij verdeelde zijn klas in twee ploegen die probeerden een voetbal te werpen in een perzikmand aan de muur van de sportzaal. Vooral in Amerika is het een enorm populaire sport geworden, waar op professioneel niveau de sport wordt beoefend. In de jaren ’2 van de twintigste eeuw ontstonden de eerste professionele ploegen in Amerika en in 1949 ontstond de eerste competitie met de oprichting van het NBA: de National Basketball Association. Toch behoorde de sport dertien jaar eerder, in 1936, al tot de Olympische sporten.

Ken je deze spelregels?

De sport kent veel verschillende spelregels. We zullen enkelen hieronder noemen die je misschien nog niet kende:

  • Een speler mag niet lopen met de bal. De bal mag alleen worden gedribbeld of worden gegooid.
  • De bal mag in elke richting worden geworpen.
  • Als één team drie opeenvolgende fouten maakt, krijgt de tegenpartij een doelpunt.
  • Duw je je tegenstander, houd je hem vast of laat je hem per ongeluk struikelen, dan wordt je gediskwalificeerd en mag je pas weer meespelen als er een doelpunt wordt gemaakt.
  • Als de bal uit het veld stuitert of wordt geworpen, moet deze in het veld genomen worden door de eerste persoon die de bal heeft aangeraakt.
  • Blijft de basketbal op de basket rollen of liggen en de verdediging beweegt de basket, dan wordt er een doelpunt geteld.
  • Na twee helften van een kwartier is de speeltijd voorbij en mag één team zich winnaar noemen.

Basketbalschoenen: stoer & nonchalant

De sportschoenen en basketbalschoenen bij OTTO zijn van hoge kwaliteit. De grote sportmerken die je vind in onze webshop blijven constant bezig met het ontwikkelen van technologieën die het mogelijk maken de balsport optimaal te kunnen beoefenen. Een goede basketbalschoen voorzien van steun, ademende elementen en grip dragen hieraan bij, evenals functionele sportkleding. Basketbal kenmerkt zich door afwijkende kleding in tegenstelling tot andere balsporten als hockey, tennis en voetbal. Basketballers dragen veelal wijde halflange broeken tot op de knie, gecombineerd met een wijd hemd die open zijkanten heeft. De kleding maakt de sport stoer en nonchalant. Bovendien zit de kleding zeer comfortabel en luchtig. Bekijk het grote aanbod in basketbalkleding- en schoenen en koop eenvoudig jouw artikelen online.

"