Denk aan je veiligheid en draag een fietshelm

Helmen voor zowel kinderen als voor volwassenen

Een fietshelm is eigenlijk een must voor ieder kind die net kan fietsen. Het biedt een zeer goede bescherming tijdens valpartijen. De grootste klap wordt namelijk opgevangen door de helm in plaats van het hoofd. Kinderen kunnen nogal roekeloos in het rond fietsen, zonder goed na te denken of om zich heen te kijken. Bovendien kan het op straat druk zijn met verkeer. Voor extra veiligheid van het kind doe je er dus verstandig aan een fietshelm te kopen. De fietshelmen voor kinderen zijn tegenwoordig populair en trendy. Kies een leuke kleur met een afbeelding erop en de kinderen vinden een helm al gauw minder erg om te dragen!

Niet alleen kinderen, ook steeds meer volwassenen dragen een fietshelm. Tijdens wielerwedstrijden is een helm verplicht. Ga je mountainbiken of een lange afstand afleggen op een sportieve fiets? Ook dan adviseren we je een helm te dragen. Zeker tijdens het mountainbiken kan een fietshelm goed van pas komen. Onverharde wegen, heuvels en grasvelden bevorderen de uitdaging, maar daarmee ook de gevaarlijkheid. Daarom is het belangrijk dat je aan jezelf denkt en je hoofd goed beschermt.

Ventilatiegaten

Vrijwel alle moderne fietshelmen zijn voorzien van ventilatiegaten. Een helm moet namelijk goed ventileren, zodat het hoofd niet oververhit raakt. Oververhitting kan het reactievermogen vertragen, waardoor je minder alert bent op de weg. Tijdens het fietsen ga je sneller transpireren. Mensen verliezen veel warmte via het hoofd, echter verhindert een helm het verlies. Daarom zijn er ventilatiegaten ontwikkelt in fietshelmen, die de een luchtstroom van warmte langs het hoofd leidt.

Schokdemping en pasvorm

Als je een fietshelm gaat aanschaffen, zijn twee dingen enorm belangrijk: de helm moet een goede schokdemping hebben en de helm moet een goede pasvorm hebben. Dit laatste houdt in dat deze comfortabel om het hoofd zit en dat deze goed blijft zitten. Als de helm te groot is, kan deze gaan schuiven. Hierdoor vermindert de bescherming en kan het gezichtsveld belemmerd worden. De schokdemping is zeer belangrijk, zodat de klap tijdens een valpartij juist wordt opgevangen om hersenletsel te voorkomen.

Fietshelmen bij OTTO

In onze webshop vind je een modern aanbod fietshelmen, die allen voorzien zijn van ventilatiegaten. Voor zowel dames, heren als kinderen heeft OTTO helmen, in verschillende kleuren, motieven en afmetingen. Ook voor fietsen, diverse fietsattributen en fietskleding kun je terecht in onze webshop voor een groot aanbod!