"

Fietskleding heren

Waarom fietsen?

De fiets is in 1817 uitgevonden en is sindsdien een populair vervoersmiddel. Daarnaast ben je in Nederland gemiddeld 5% sneller op bestemming wanneer je met de fiets gaat, vergeleken met de auto. Wereldwijd zijn er een miljard fietsen. In ons eigen land zijn er 18 miljoen fietsen in omloop, dit is gemiddeld 1,3 fiets per persoon.
Fietsen is om verschillende redenen ook goed voor de gezondheid. Het vermindert stress, tijdens het fietsen kan je namelijk je lichaam en geest goed ontspannen. Daarnaast houdt het je bloedvaten schoon, door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt de kans op dichtslibbende vaten af. Een half uur fietsen per dag is meestal al voldoende. Dit is ook makkelijk te combineren met je dagelijkse bezigheden, ga bijvoorbeeld met de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Ook is fietsen goed voor je hersenen, het zorgt voor een beter geheugen en vermogen om te plannen. Bewegen heeft ook invloed op je stemming, dit omdat er neurotransmitters zoals endorfinen vrijkomen, deze zijn gerelateerd aan gelukgevoelens. Vergeleken met hardlopen is fietsen beter aangezien je gewrichten minder erg worden belast.

Goede fietskleding is belangrijk            

Fiets je vaak en doe je het echt als sport? Schaf dan goede fietskleding aan. Deze zorgen voor een optimale vocht- en warmteregulatie. De basis laag die de transpiratievocht opvangt is functionele onderkleding. Deze sluit aan op je lichaam en zit comfortabel. Daarover heen draag je dan een fietsshirt, deze zorgt voor isolatie en warmte. Wanneer het buiten wat frisser is kan je nog kiezen voor een windbreaker, deze beschermt tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Daarnaast zijn er ook speciale fietsbroeken, deze kunnen een zitkussen bevatten en zijn meestal aansluitend, zodat je weinig weerstand hebt en je je makkelijk kan bewegen.

Fietskleding bij OTTO

Opzoek naar goede fietskleding? Neem een kijkje in de webshop van OTTO voor ons assortiment aan fietskleding voor heren.

"