Train je conditie en spieren op fitness apparaten

Fit in de sportschool of in huis

Als je je spieren wil trainen of als je je conditie wil verbeteren, dan zijn fitness apparaten goede trainingstoestellen. Er bestaan veel verschillende apparaten die allen anders in gebruik zijn. Daarom zullen wij voor het gemak een aantal bekende fitness apparaten op een rij zetten:

  • Crosstrainer. Een crosstrainer behoort tot de cardio-toestellen en is bedoeld om je conditie te verbeteren of om deze op peil te houden. Met een crosstrainer kun je op eigen snelheid je conditie opbouwen, terwijl je tegelijkertijd vetten verbrandt door langlaufbewegingen te maken.
  • Ergometer. Een ergometer meet hoeveel arbeid je tijdens het trainen verricht. Je kunt je conditie testen en tegelijkertijd je hartslag. Met verschillende eenvoudige en intensievere trainingsprogramma’s kun je hierop inspelen.
  • Halterbank. Het voordeel van een halterbank, ook wel een drukbank genoemd, is de diversiteit aan oefeningen die gedaan kunnen worden op het fitnesstoestel. Het toestel behoort tot de krachtsport om je borstspieren, triceps en schouderspieren te trainen.
  • Hometrainer. Een andere benaming voor de bekende fietstrainer in de fitnessapparatuur is de hometrainer. Fiets een lange afstand aan kilometers, zonder dat je de deur uit hoeft. De buitenlucht is gezond voor je, maar tijdens koude dagen of tijdens het trainen van een blessure of je conditie biedt een hometrainer de uitkomst.
  • Loopband. Een loopband is een alternatief voor hardlopen in de buitenlucht. Wil je bijvoorbeeld lekker binnen sporten bij slecht weer, dan is de loopband een goed fitness apparaat. Je kunt verschillende looptechnieken beoefenen, zelf de loopsnelheid bepalen en deze na verloop van tijd verhogen, en bijhouden hoeveel calorieën en vetten je verbrandt.
  • Roeitoestel. Een roeitoestel behoort tot de ergometers en wordt gebruikt als indoorroeiapparaat. Het apparaat traint cardiogericht je conditie waarbij je intensief veel spiergroepen gebruikt.

Fitness apparaten & accessoires

OTTO heeft online een groot aanbod in fitness apparaten om een gezond en fit lichaam te krijgen of te behouden. Je kunt een paar uur in de week lekker trainen op verschillende apparaten in de sportschool of gemakkelijk in huis. Als je thuis een fitness apparaat aanschaft, is het fijn dat je de deur niet uit hoeft! Let er wel op dat je consequent traint, omdat je thuis eerder je motivatie verliest. Naast een groot aanbod fitnessapparatuur kun je in de webshop van OTTO terecht voor accessoires als een hartslagmeter, gewichten en sporttape. Bekijk ook eens het sportassortiment met mooie sportkleding voor diverse sporten! Je vindt er de nieuwste modellen sportkleding, basic kleding en leuke koopjes in de sale.