Een fitness work-out is gemakkelijk met je eigen halterbank!

Niet alleen ter bescherming

Wanneer je wilt beginnen met krachtbeweging om je spieren te trainen kan je het best gebruik maken van een halterbank. Met een halterbank kan je een professionele training uitvoeren op een veilige en effectieve manier. Koop alleen een halterbank als de halterbank onderworpen is aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit en natuurlijk veiligheid. Het is een gemakkelijk fitnessapparaat voor in huis. Er zijn twee soorten halterbanken, namelijk een verstelbare of vaste halterbank. Kies de halterbank die voor jouw geschikt is. Een verstelbare halterbank is ideaal als je meerder oefeningen wilt doen. Je hoeft geen gevorderde trainer te zijn om gebruik te maken van het fitnessapparaat.

Tips voor het kopen van een halterbank 

Een bank moet aan een aantal eisen voldoen voordat je kan beginnen aan een training:
- De rugleuning moet verstelbaar zijn. Op die manier kan je plat en schuin de oefeningen uitvoeren. Het is ook handig als de zitting verstelbaar is, maar dit is geen must.
- Halterliggers moeten verstelbaar zijn. Op die manier kan je de halter op verschillende hoogtes zetten en variëren met oefeningen.
- Een bank moet het nodige gewicht aankunnen, dus de bank moet van zwaar materiaal zijn.
Kijk naar de maximale belasting als je een halterbank gaat aanschaffen. Stel jij bent 80 kg dan moet je een bank hebben die een maximale belasting aan kan van 100 kg. Dus je mag dan maximaal met 20 kg trainen.

Halterbanken bij OTTO

Bij OTTO vind je halterbanken van hoogwaardige kwaliteit. Bijvoorbeeld een Adidas Performance fitnessbank die gemakkelijk aan te passen is aan jouw ideale positie om te trainen. Of wat vind je van een halterbank van HAMMER inclusief gewichten? Deze HAMMER heeft een gewichtsbelasting van 130 kg. Kijk voor meer verschillende halterbanken in de webshop!