Een sport met een bal en hand.  

Hoe wordt handbal gespeeld?

Handbal wordt gespeeld in een team van zeven spelers. Een team speelt tegen een ander team, dus in totaal staan er veertien spelers op het veld. Het doel van handbal is om de bal in het doel van de tegenstander te werpen. Uiteindelijk is de winnaar het team die het meest gescoord heeft bij de tegenstander. De sport wordt door mannen en vrouwen gespeeld. Er zijn twee belangrijke regels:
1) De bal moet per se met de hand gespeeld worden, dit betekent dat de bal niet met de voet of met het onderbeen mag worden gespeeld
2) Wanneer een speler de bal in de hand heeft mag hij maar drie passen doen. Na die drie passen moet hij de bal op de grond stuiten of afspelen.
Vanaf 1972 is handbal onderdeel van de olympische spelen. Sindsdien is er in Nederland een landelijke competitie. Deze bestaat uit de Eredivisie, Tweede Divisie en daaronder vallen de hoofdklassen. Meestal wordt er gespeeld in een zaal, maar in lagere competities kan men ook buiten op een verharde ondergrond spelen. In Nederland heet de sportbond het Nederlands Handbal Verbond. Deze bond zorgt voor de wedstrijdindelingen, programma’s van de competities en nationale selectie. Er zijn ongeveer 57. handbal spelers in Nederland.

Handbalkleding bij OTTO 

Handbalkleding moet comfortabel zitten zodat je er gemakkelijk in kan bewegen. Ook moet de stof van de kleding goed kunnen ademen zodat het je lichaamstemperatuur op peil blijft. De kleding bij OTTO is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, materiaalsoorten en designs. Daarnaast kan je bij OTTO verschillende handballen, schoenen en andere handballaccessoires vinden in de webshop. In handbalschoenen heeft OTTO een groot en gevarieerd assortiment. Kies voor een hoge kwaliteit handbalschoenen met optimale controle van de beweging en demping van de voorvoet. Zo kan je indoor je best prestaties leveren!