De meest populaire sport van Nederland!

Waarom is hardlopen zo populair?

De geschiedenis van hardlopen gaat ver terug voor christus. Het is de oudste en belangrijkste sport van de antieke Olympische Spelen. Nu rennen ongeveer een miljoen Nederlanders elke dag. De sport is zo populair, maar hoe komt dit? Volgens een onderzoek aan de KU in Leuven hardlopen er zoveel mensen omdat het een soort sociaal visitekaartje is. Je doet mee aan een hardloopwedstrijd in het weekend en maandag op kantoor kan je hiermee uitpakken. Ook zijn mensen bang om iets te missen en melden ze zich massaal samen aan voor een marathon. Daarnaast zit het in de mens zijn natuur om te willen presteren. Men wilt extreme prestaties leveren en legt de lat voor zichzelf erg hoog. Ook wordt gezegd dat hardlopen verslavend is. Dit wordt ‘Runners High’ genoemd. De verklaring hiervoor is dat tijdens het hardlopen de stof endorfines wordt aangemaakt. Deze stoffen zorgen ervoor dat een hardloper zich goed voelt. Na het hardlopen wilt de persoon het opnieuw ervaren en zo kan een verslaving ontstaan.

Schoenen tijdens hardlopen

Wanneer je gaat hardlopen is het absoluut een must om gebruik te maken van echte hardloopschoenen. Deze schoenen zijn gemaakt om op hard te lopen. Na 1000 tot 1500 kilometer hardlopen moet je je schoenen vervangen. Het is een essentieel kledingstuk van je outfit. Kies hardloopschoenen die van licht materiaal zijn gemaakt. Daarnaast moet er genoeg ruimte zijn voor de voet in de schoen. Heb je geen voldoende ruimte? Dan heb je kans op blauwe nagels en blaren. Kies dus altijd een tot anderhalve maat groter als je hardloopschoenen aanschaft. Er worden ook wedstrijden gehouden op blote voeten. Dit komt doordat enkele hardlopers overtuigd zijn dat hardloopschoenen zorgen voor blessures. Echter is hardlopen op blote voeten niet aan te raden aangezien men tegenwoordig gewend is om op schoeisel te lopen.

Bij OTTO vind je een compleet hardlooptenue  

Ben jij van plan om te gaan hardlopen of heb je een nieuwe outfit nodig? Bij OTTO kan je terecht voor een complete hardloopoutfit. Van renschoenen tot passend ondergoed, je kan het vinden hier in de shop!