Thuis fitnessen op de hometrainer

Fit op de fietstrainer

Een hometrainer is de bekende fietstrainer in de fitnessapparatuur, waarmee je gemakkelijk thuis je lichaam kunt trainen op een fietsapparaat. Je kunt dus het thuisgemak ervaren, terwijl je aan je conditie werkt. Maak zoveel kilometers als je wil, zonder de deur uit te hoeven. Wil je dus liever niet de buitenlucht in vanwege slecht weer of gewoon omdat je het thuisgemak prettig vindt, schaf dan een hometrainer aan! Je kunt een hometrainer aanpassen aan je lichaam en jouw voorkeuren. Zo kun je eenvoudig het zadel op goede hoogte instellen, fietsprogramma’s naar jou wens volgen en zelf de snelheid en zwaarte kiezen. Bepaal voorafgaand aan de fitnesstraining(en) wat je doel is. Wil je voornamelijk je conditie verbeteren of wil je juist afvallen? Als je gewicht wil verliezen is vetverbranding noodzakelijk, terwijl je voor het verbeteren van de conditie juist koolhydraten en suikers moet verbranden met intensievere trainingen. Tijdens het trainen is het daarom belangrijk dat je je hartslag in de gaten houdt. Trainen op 60% van je maximale hartslag is juist voor vetverbranding, terwijl je voor je conditieverbetering op 80% van je maximale hartslag mag zitten. Zorg dus voor een juiste constante hartslag om optimaal je doelen te realiseren.

Ook in de sportscholen vind je fietstrainers. Deze zijn vaak van hogere kwaliteit en in luxere uitvoeringen. Hoe zwaarder het apparaat, hoe hoger de kwaliteit.

Moderne ontwikkelingen en nieuwe functies

Hometrainers kennen we al vrij lang, maar de moderne ontwikkelingen geven de hometrainers een nieuwe uiterlijk en nieuwe functies. Waar je vroeger thuis fietste op een apparaat met een vrijstaand wiel met een simpele band eromheen, kun je vandaag de dag trainen op een luxe fitnessapparaat waarbij je je oefeningen kunt uitvoeren zonder geluid van de wielaandrijving door de magnetische weerstand. Bovendien kun je tegenwoordig je gemiddelde snelheid meten, de afgelegde afstand, je hartslag en het aantal verbrande calorieën. Dit maakt thuis sporten nog leuker en uitdagender. Stel bijvoorbeeld doelen voor jezelf om steeds een stapje hogerop te gaan om zo nog meer uit je jezelf te halen om fit te worden!

Hometrainers bij OTTO

Bij OTTO vind je hometrainers van het hoogwaardige fitness merk Christopeit. De apparaten kennen een hoge kwaliteit en zijn voorzien van een bedieningsvriendelijke touch screen voor trainingsprogramma’s. Bekijk en vergelijk de verschillende functies en voordelen van de hometrainers in onze webshop. Je bestelt ze eenvoudig online en wij zorgen dat jouw hometrainer wordt thuisbezorgd zodat je thuis sportief aan de slag kunt!