Keepershandschoenen zorgen voor optimale grip en bescherming van je handen tijdens het keepen!

Soorten keepershandschoenen

Keepershandschoenen bevatten een schuimlaag van latex, een natuurproduct. Deze schuimlaag zorgt voor een demping en extra grip op de bal. Ook beschermen keepershandschoenen de handpalmen en vingers van de keeper. Er bestaan drie verschillende soorten keepershandschoenen, de eerste is de Regular cut (met platte vingers). Hierbij zitten stiknaden aan de zijkant van de vingers, dit zijn de normale handschoenen. De tweede is de Rollfinger. Bij deze handschoen is de latex om de vingers gerold. Daardoor wordt het vangoppervlak groter, wat resulteert in een betere grip. Dan heb je nog de Negative cut. Hierbij zijn de stiknaden aan de binnenkant. Daardoor heb je een beter gevoel bij contact met de bal, waardoor het vangen en werpen van de bal wordt bevorderd. Adidas was het merk dat vingerbescherming begon te ontwikkelen in de handschoen. Dit moest er voor zorgen dat vingers niet om zouden klappen bij een hard schot. Tegenwoordig hebben alle merken keepershandschoenen met deze bescherming.

Het onderhoud

Doordat de voetbalhandschoenen bezweet raken en vuil worden, is het belangrijk om ze goed te onderhouden om de levensduur ervan te verlengen. De handschoenen onderhouden doe je door middel van afspoelen met lauw water en schoon te wrijven met je eigen hand. Gebruik hier geen hard borsteltje voor. Verder heb je ook meer grip op de bal als de handschoenen een beetje vochtig zijn. Laat ze niet drogen in de zon of op de verwarming, stop ze niet in de wasmachine en knijp ze niet uit want hierdoor kan de latex laag erg beschadigen.

De juiste maat en pasvorm

Om te bepalen welke maat handschoenen je moet hebben voor het keepen meet je de omtrek van je hand op het breedste deel, exclusief de duim. Het meten kan je doen met een meetlint. Wanneer je bijvoorbeeld een handomtrek van 19 centimeter hebt, heb je maat 7 nodig. Welke omtrek bij welke maat hoort is bij otto.nl te zien in het vakje waar je de maat die je wilt aan moet geven. Naast de juiste maat is het ook belangrijk wat voor model je het prettigst vind, zo kan je ook kiezen of je graag vingerbescherming wilt of niet en of je de handschoen liever wat strakker of ruimer wilt, maar dit kan je alleen ondervinden door ervaring te krijgen met verschillende keepershandschoenen.

Bestel je keepershandschoenen bij OTTO

Op zoek naar een goed paar keepershandschoenen? Het assortiment van OTTO biedt keepershandschoenen van onder andere de topmerken Nike en Adidas. Neem daarom een kijkje op otto.nl voor het paar dat voldoet aan jouw wensen.