7 artikelen

Krachttraining met een krachtstation

Weetjes over krachttraining

Bij goede krachtsport verbrandt je maar weinig calorieën. Dit komt omdat een optimale spieroefening langzaam, beheerst en intensief uitgevoerd hoort te worden. Je doet immers aan krachttraining om je spierkracht te vergroten. Daarom, wanneer je ervaring hebt met krachttraining, wordt er weinig gebruik gemaakt van je hart- longfunctie en worden er ook weinig calorieën verbrand. Spieren worden niet groter binnen één week. Dit gebeurd meestal pas na 6 tot 8 weken intensief trainen. Wanneer de spieren uiteindelijk groeien, blijven ze groeien zolang intensiteit, gewichten en weerstanden opgehoogd worden. Het voordeel van krachttraining is dat je na de training calorieën blijft verbranden. Elke kilo spieren verbruikt namelijk 50 kilocalorieën per dag, zelfs wanneer je niks aan het doen bent. Een ander pluspunt van krachttraining is dat je stofwisseling versnelt en hoe beter je stofwisseling hoe beter het lichaam vet en calorieën kan verbranden. Ook voorkomt krachttraining het jo-jo effect. Dit effect houdt in dat je spieren afbreekt waardoor de stofwisseling trager wordt en het gebeurd vaak wanneer je stopt met een intensief dieet of als je stopt met intensief sporten. Wanneer je aan krachttraining doet neemt de spiermassa niet af maar toe waardoor het jo-jo effect niet plaatsvindt.

Verder gaat het niet om kwantiteit, dat je zoveel en zo lang mogelijk krachttraining doet, het is totaal niet efficiënt. Het werkt veel beter dat je de uitvoering van de oefeningen goed en intensief doet. Ook is het belangrijk dat je je spieren afzonderlijk traint om ze groter en sterker te maken. Spieren worden namelijk alleen groter als ze intensief gebruikt worden. Je lichaam kan vaak zwaarder, in plaats van lichter, worden door krachttraining. Dit komt omdat het lichaamsvet afneemt en spierweefsel neemt toe en spieren wegen vaak meer dan vet. Daarom is het belangrijk om een meetlint te gebruiken om de omvang op te meten en geen weegschaal. Naast krachttraining is het ook nuttig om hier cardio naast te doen, dit zorgt er voor dat je spieren beter te zien doordat je hiermee vet verbrandt. Veel vrouwen doen alleen aan cardio, omdat ze bang zijn een mannelijk figuur te krijgen. Echter, door middel van krachttraining komen de vrouwelijke contouren juist beter uit.

Een krachtstation van OTTO voor krachttraining

Een fitnessapparaat dat ideaal is voor krachttraining is het krachtstation. OTTO biedt een uitegebreid assortiment aan krachtstations in de webshop. Ben je van plan om je spierkracht te vergroten of wil je af vallen dan is krachttraining met behulp van een krachtstation een ideale manier! Neem daarom snel een kijkje in het assortiment op otto.nl.