Kunstgrasschoenen voor het populaire kunstgras

Voetballen is razend populair onder zowel mannen als vrouwen in Nederland. Tegenwoordig wordt niet alleen maar gevoetbald op grasvelden, maar amateurclubs hebben massaal kunstgras aangelegd. Kunstgras zorgt ervoor dat je het hele jaar door kan spelen en trainen.

Goede schoenen voor kunstgras als ondergrond

Als je op een ondergrond van kunstgras speelt is dit beduidend anders dan wanneer je op gras speelt. Sinds 2008 zijn er speciaal ontworpen voetbalschoenen voor kunstgras. Stalen noppen zijn verboden op kunstgras, maar de kunststoffen en aluminium versies van noppen zijn wel toegestaan. Met stalen noppen verniel je het kunstgrasveld en vergroot je de kans op blessures. Je kan het best schoenen aanschaffen met vaste noppen die je genoeg grip geven. Je kunstgrasvoetbalschoenen mogen je voet niet vast zetten in de grond. Dit kan namelijk zorgen voor blessures. De grip van je schoenen is dus erg belangrijk! De hoeveelheid grip die je nodig hebt hangt af van de hard- en stugheid van de ondergrond waar je op voetbalt. Voetbalschoenen voor op gras hebben meer grip nodig dan voetbalschoenen voor op kunstgras. Kortom, ga dus voor voetbalschoenen met een vaste noppenzool met korte noppen.

De zool van kunstgrasschoenen

Steeds meer voetballers spelen op kunstgras. De schoenen waarmee je speelt moeten aangepast zijn op de ondergrond waarop je speelt. Je zool-type van de schoen kan direct invloed hebben op je prestaties op het veld en daarnaast kan het ook blessures voorkomen.

Het assortiment bij OTTO

Bij OTTO in de shop kan je allerlei soorten voetbalschoenen vinden voor elke ondergrond. De beste merken vind je hier! Zorg ervoor dat je met goede schoenen gaat trainen zodat je geen blessures op loopt. Kijk snel in de shop voor de beste voetbalschoenen!