Ga de sneeuw in met een warme en waterafstotende skibroek

Een skibroek met sneeuwstoppers

Als je op wintersport gaat, heb je goede skikleding nodig. Zo kan een skibroek niet ontbreken tijdens het skiën. Ten eerste houdt deze broek je lekker warm bij zeer koude weersomstandigheden, doordat deze uit meerdere lagen bestaat. Daarnaast is een skibroek meestal waterafstotend, winddicht en ademend. Ook zijn skibroeken voorzien van sneeuwstoppers onderaan de pijpen en veelal verstelbaar in de taille door middels van klitteband in de broekband. De meeste skibroeken zijn gewatteerd, waardoor ze je genoeg warmte bieden tijdens het skiën en het materiaal bestaat doorgaans uit polyester of nylon.

Het ‘drie lagen systeem’

Als je gaat skiën, kun je het beste een speciale ski-outfit aantrekken die bestaat uit drie lagen. Mocht het warm zijn in de bergen, dan kan je de derde laag eventueel weglaten.

  1. De eerste laag is de basislaag en heeft een vocht afvoerende functie. De basislaag bestaat uit thermo-onderkleding en skisokken. Thermokleding geeft warmte en comfort en is bovendien ademend, zodat je niet afkoelt tijdens inspanningen.
  2. De tweede laag zorgt voor warmte en isolering. Deze laag bestaat uit onder andere een skibroek en een trui of fleece jack.
  3. De laatste laag, ook wel de buitenlaag genoemd, beschermt je tegen wind en sneeuw. Bij koude weersomstandigheden doe je er verstandig aan een warme ski-jas te dragen. Een ski-jas is waterafstotend en winddicht. Tot de buitenlaag behoren ook handschoenen, een muts en een skibril. Een skibril is handig in tijden van sneeuwval en verbetert het zicht in de sneeuw.

Skibroeken bij OTTO

Bekijk het aanbod skibroeken in onze webshop. OTTO heeft skibroeken voor zowel dames als heren als kinderen. Bekijk de verschillende modellen en kies eventueel een skibroek met bretels, zodat je zorgeloos kunt skiën zonder dat de broek zal afzakken. Meestal kunnen de bretels handmatig van de broek worden afgehaald. Naast skibroeken kun je bij ons terecht voor thermokleding, skijassen, mutsen en handschoenen.