De spinningfiets, het ideale middel voor een betere conditie.

Spinning

Spinning is een work-out op een hometrainer. Deze hometrainer is een soort fiets waarvan de weerstand aangepast kan worden. Verder kan je het effect creëren dat de fiets over een vlakke weg rijdt of een heuvel op rijdt. Bovendien fiets je afwisselend zittend of staand en trek je sprints. Dit maakt de training erg afwisselend. Spinning is erg effectief voor het verbeteren van de conditie. Zo wordt het hart sterker, de longinhoud groter en zorgt spinnen voor een regelmatige bloedsomloop. Door een goede doorbloeding worden de spieren meer elastisch waardoor verzuring en aanhechtingspijnen verminderd worden. Verder train je vooral je rug-, bil- en beenspieren, doordat je steeds posities wisselt op de fiets.

Tips voor bij het spinnen

Het voordeel van binnen fietsen is dat je geen last hebt van bepaalde weersomstandigheden, zoals tegenwind en regen. Zet tijdens het spinnen leuke muziek op waarop je een fijn tempo kan afstemmen, zodat je het goed vol kan houden. Verder is het belangrijk dat je genoeg te drinken hebt, aangezien je veel vocht verliest. Tijdens het spinnen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten voor een optimale work-out. Wanneer je thuis gaat spinnen heb je geen begeleiding, daarom volgen hier wat tips:
- Pak de handvatten niet te stevig vast. Ze zijn er om te zorgen voor balans en niet om het gewicht van je bovenlichaam op te laten steunen. Hierdoor staat er namelijk te veel spanning op je schouders en rug.
- Probeer daarom tijdens het fietsen ook niet te veel van links naar rechts te bewegen. Dit zorgt er voor dat je de handvatten te strak moet vast houden waardoor je weer te veel druk op je schouders krijgt.
- Zet het zadel van de fiets niet te hoog of te laag. De goede hoogte kan je bepalen door naast de fiets te gaan staan en je hand horizontaal aan het zadel te houden, dan hoort deze te komen op je heup voor de optimale hoogte.
- Het middelpunt van het stuur moet op gelijke hoogte zitten van het zadel. Wanneer de handvatten namelijk te laag zitten kan je last van je rug krijgen.
- Wanneer je staand bijna met je knieën tegen de noodrem aanbotst moet je je heupen wat naar achter plaatsen, zodat je bijna boven het zadel staat in plaats van er voor.
- Vergeet je bovenlichaam niet. Vergeet niet dat deze ook getraind kan worden tijdens het spinnen. Zorg daarom dat je ruggengraat uitgerekt is en rol je schouders recht.

De spinningfiets bij OTTO

Wil je een betere conditie? En sport je niet graag buiten? Schaf dan een spinningfiets aan! Neem een kijkje in het assortiment spinningfietsen bij otto.nl voor de fiets die aan jouw wensen voldoet.