Tennis

Tennis bestaat al sinds 1873 en is ontstaan in Frankrijk. De sport wordt gespeeld door twee of vier mensen. Alle spelers hebben een tennisracket vast en in principe is het de bedoeling dat men met een tennisbal over het net slaat. De sport wordt zowel in wedstrijd- als in recreatiefverband gespeeld. De overkoepelende bond is de KNLTB in Nederland. Als je tennist wil je natuurlijk comfortabele kleding hebben die ook nog eens trendy zijn. Bij OTTO heb je een groot assortiment aan tenniskleding. Denk aan polo’s, jurkjes, shirts en tops van de bekende merken Adidas of Nike. Ook tennisschoenen van de beste merken kan je vinden in de webshop.

Tenniskleding

Toen tennis net ontstaan was, werd de sport beoefend in alleen witte kleding. Momenteel is het nog steeds verplicht op het Grand Slam toernooi Wimbledon om witte kleding te dragen. Tegenwoordig dragen vrouwen een tennisjurk of shirt met een rokje. Mannen dragen een t-shirt of poloshirt met een korte broek. Als het koud is draagt men een trainingsbroek en trainingsjas over de outfit. Een aantal tips bij het kopen van tenniskleding zijn:

- Kleding moet functioneel, licht en comfortabel zijn. De bewegingen die je tijdens het tennissen maakt moeten niet gehinderd worden door de kleding die je draagt.

- De stof moet ademen en moet zorgen voor een goede temperatuur en vochtregulering.

- Koop geen kleding van puur katoen. Je kleding wordt dan nat en dit zorgt ervoor dat je snel afkoelt tijdens het tennissen.

- Het is vaak slecht weer in Nederland. Neem dus altijd droge kleding mee en zorg voor een goed trainingspak die vochtwerend is.

- Koop kleding van goede kwaliteit. Goedkope kleding is vaak wel aantrekkelijk, maar heeft niet de juiste kwaliteit die je nodig hebt. Daarnaast gaat goedkope tenniskleding vaak niet lang mee.

Wist je dat…

- de langste wedstrijd 11 uur en 5 minuten duurde?

- de meeste games in een wedstrijd op 183 games staat?

- de snelste tennisopslag 263 km/h is?

- de kortste set in 14 minuten is gespeeld?