Op de tennisbaan met een goede schoenen

De juiste tennisschoenen en kleding

Sla jij graag een balletje op de tennisbaan? Tennis behoort tot de balsporten en wordt gespeeld door twee of vier spelers, achtereenvolgens enkelspel of dubbelspel. Sinds 1873 wordt tennis al gespeeld zoals we het tegenwoordig kennen. Het begon in Frankrijk, waar ook de naam vandaan komt: tennis is namelijk afgeleid van ‘tenez’ dat ‘pak aan’ betekent in het Nederlands. Hiermee bedoeld men dat je met de sport de bal moet aanpakken. Als je gaat tennissen, dien je goede tennisschoenen, functionele tenniskleding en een tennisracket aan te schaffen.

Goede tennisschoenen zijn essentieel voor elke tennisser, zowel voor recreatieve tennissers als voor wedstrijdtennissers. Tennisschoenen bieden steun en zijn gemaakt voor actief voetenwerk. Dit draagt bij aan een spel met meer balcontrole. Elke tennisschoen is anders qua merk, profiel en steun. Afhankelijk van het soort veld en je kwaliteiten kies je een goede schoen. Zo zorgt een tennisschoen met veel profiel ervoor dat je minder glijdt dan een schoen met een vlak profiel. Ben je iemand die bijvoorbeeld veel op kunstgras tennist, dan zal je veel meer glijden dan op gravel- of grasbanen. Kies dan voor een schoen die veel steun geeft en veel profiel heeft.

Ook sportkleding kan niet ontbreken. Tijdens internationale toernooien spelen de meeste proftennissers in witte kleding. Bij recreatietennis is er meer vrijheid. Meestal dragen de heren een T-shirt of polo met een korte broek en de dames een strak hemd of polo met een tennisrokje- of broekje. Deze kleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van neutraal zwart en wit, tot pasteltinten en hippe felle kleuren.

Tot slot kan een tennisracket niet ontbreken bij de tennissport. Tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Naast het merk, de maat en de kleur, kies je een racket die past bij jouw speelstijl.

Grand Slam toernooien

Elke fanatieke tennisser zal ongetwijfeld de vier grote tennistoernooien volgen ieder tennisseizoen. Tijdens deze Grand Slams, zoals de toernooien internationaal worden genoemd, komen de grote internationale topsporters in actie om te strijden om de grote titels. De Grand Slams beginnen in januari met het Australian Open toernooi, gevolgd door het toernooi Roland Garros in mei. Dit toernooi wordt gespeeld op gravel. Dit is een toepassing als ondergrond van tennisbanen die bestaat uit gemalen baksteen. Qua tennisbaan is het één van de langzaamste ondergronden. Als het Roland Garros toernooi afgerond is, volgt in de zomer het grastoernooi van Wimbledon. Gras maakt het voor de tennissers extra uitdagend en moeilijk, aangezien de bal niet hoog opstuit. Je moet dus ervaren zijn en goede kwaliteiten bezitten als je op grasveld wil spelen. Het tennisseizoen sluit af met de US Open. Tijdens dit toernooi wordt, evenals Australian Open, getennist op hardcourt banen. Deze banen bestaan uit beton of asfalt, waarop een rubberachtige coating is aangebracht. Het voordeel van deze ondergrond is dat er zowel in de zomer als in de winter op kan worden gespeeld.