Voetbalkleding

Geschiedenis van het Nederlandse voetbal

Voetbal is een van de populairste sporten in Nederland. Alle doordeweekse avonden zijn er op de voetbalclubs vele teams te vinden die aan het trainen zijn en in de weekenden worden er verschillende competities gespeeld. Naast dat veel mensen zelf voetballen, zijn er ook veel supporters die in het weekend in het stadion hun favoriete team aan het aanmoedigen zijn.
De belangrijkste vereniging op het gebied van voetbal is de KNVB. Deze bond heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende naamswijzigingen gekend. Op 8 december 1889 heeft Pim Mulier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) opgericht. Tien jaar voor deze gebeurtenis had Pim Mulier al de eerste voetbal vereniging van Nederland in het leven geroepen, genaamd de Haarlemsche Football Club (HFC).
Atleten begonnen zich in 1895 af te scheiden en als gevolg hiervan veranderde de NVAB in NVB, Nederlandse Voetbalbond. Deze naam hadden ze echter enkele decennia toen er weer een naamswijziging kwam. Doordat de bond veertig jaar bestond kende koningin Wilhelmina in 1929 de bond het predicaat ‘koninklijk’ toe en was het voortaan de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.
Voordat er in Nederland betaald voetbal bestond, was dit al wel het geval in het buitenland. Hierdoor vertrokken veel Nederlandse topspelers naar de buitenlandse competitie. Deze spelers mochten echter niet in het Nederlandse elftal spelen. In het begin van de jaren ’50 werd de vraag naar betaald voetbal in Nederland steeds sterker. Uit protest werd de Nederlandse Beroeps Voetbal Band (NBVB) opgericht, tien clubs sloten zich hierbij aan. Uiteindelijk was de KNVB overgehaald en fuseerden de bonden en wordt er vanaf 25 november 1954 ook in Nederland betaald voetbal gespeeld.
Gedenkwaardige momenten in de geschiedenis van de KNVB zijn de eerste interland van het Nederlands elftal in 1905 en het winnen van het Europese kampioenschap in 1988. In 1971 werd vrouwenvoetbal een officieel onderdeel van de KNVB.

Voetbalkleding bij OTTO

Tijdens het voetballen moet je je goed kunnen bewegen in je kleding en moet het comfortabel zitten. Daarom dragen voetballers graag een wijd shirt en een wijde voetbalbroek. Vaak wordt hier overheen nog een vest of trui en sportbroek gedragen, wanneer het kouder is, of voor of na de training. Otto.nl biedt een ruime keuzemogelijkheid aan voetbalkleding van onder andere de topmerken Nike, adidas en Puma. Bovendien is er kleding te vinden van populaire voetbalclubs zoals Barcelona, Bayern München en Manchester United. Op zoek naar voetbalkleding die comfortabel zit en van goede kwaliteit is? Shop dan nu je voetbaloutfit bij OTTO!