De juiste voetbalschoen voor elke voetballer

Goede voetbalschoenen zijn essentieel

Wist je dat er jaarlijks meer dan 650.000 blessures worden opgelopen tijdens voetbalwedstrijden op een grasveld? Dit is bijna 20% van het totaal aantal sportblessures. Om blessures als verzwikkingen, verstuikingen en enkelscheuringen tegen te gaan, zijn goede voetbalschoenen ontzettend belangrijk. Het dragen van verkeerde voetbalschoenen kan het ontstaan van blessures namelijk bevorderen. Ben je een fanatieke voetballer? Zorg er dan voor dat je voetbalschoenen een goed draagcomfort hebben. Dit wil zeggen genoeg bescherming, grip en schokdemping. Hier heb je echt profijt van, aangezien je enkels en voeten dan niet worden overbelast waardoor de kans op blessures aanzienlijk kleiner wordt.

Voetbalschoenen per positie

Voor elke voetballer zijn er geschikte voetbalschoenen. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe voetbalschoenen. Ten eerste is de ondergrond van belang, ga je voetballen in de zaal, op kunstgras of op natuurlijk gras? Ten tweede zit er verschil in gewicht, zool, noppen, materiaal en merk. Bepalend hiervoor is je spelpositie in het veld. Een keeper heeft andere voetbalschoenen nodig dan bijvoorbeeld een middenvelder, aangezien de technische eigenschappen verschillen.

  • Keeper. Een keeper moet vaak een bal uittrappen en duiken. Daarvoor is het belangrijk dat keepers schoenen dragen met voldoende grip.
  • Verdediger. Een verdediger heeft net zo goed schoenen nodig met voldoende grip. Voor het aangaan van duels met de tegenstander, is het bovendien essentieel dat de schoenen bescherming en stevigheid bieden. Voornamelijk dit laatste is een vereiste om blessures tegen te gaan.
  • Middenvelder. Een middenvelder heeft een andere functie dan een verdediger. Als middenvelder zal je veel moeten lopen en snel kunnen schakelen. Voor dit laatste is een goede demping in de schoenen noodzakelijk. Daarnaast zal je veel techniek toepassen, waarbij schoenen van licht materiaal zullen helpen het balgevoel te versterken.
  • Aanvaller. Ook als aanvaller zijnde zijn snelheid en techniek kernwoorden. Daarnaast is afronding op goal belangrijk. Hiervoor bieden schoenen met veel grip en voorzien van licht materiaal de uitkomst. Op deze manier kun je de bal goed onder controle krijgen en de bal met harde vaart op goal schieten.

Nike en adidas

Twee zeer bekende voetbalmerken met kwalitatief hoogwaardige voetbalschoenen zijn Nike en adidas. Nike is een Amerikaanse fabrikant van sportmode, evenals het van origine Duitse sportkledingmerk adidas. Al jaren zijn deze merken marktleiders op het gebied van sportkleding. In de webshop van OTTO vind je een groot aanbod voetbalschoenen van deze merken in verschillende uitvoeringen. Ook merken als Puma en Asics zijn in de webshop verkrijgbaar. Voor zowel indoor als outdoor voetbalschoenen ben je bij OTTO aan het juiste adres. Ga na welke noppen, welke zool en welk materiaal geschikt is voor jou als voetballer en bestel direct je nieuwe schoenen online. Vervang eens in de zoveel tijd je voetbalschoenen voor optimale voetbalpresentaties!