Comfortabel sporten met je ideale zaalvoetbalschoenen

Regels die afwijken van het ‘normale’ voetbal

Hoewel zaalvoetbal in zijn opzet natuurlijk erg veel lijkt op het voetbal op een grasveld zijn er een aantal regels die duidelijk anders zijn. Zo kent zaalvoetbal geen buitenspel en wordt wanneer de bal uit het veld is geweest deze weer terug gebracht met een intrap in plaats van een inworp. Het aantal spelers is vijf, daarom is de naam elftal ook niet op zijn plaats in het zaalvoetbal. Ook wordt gebruik gemaakt van de plofbal, een bal die minder hoog stuitert dan een bal van het voetbalveld. Veel sporters vinden zaalvoetbal een leuke afwisseling van voetbal en combineren deze twee sporten dan ook graag.

Het Nederlandse zaalvoetbal

In Nederland wordt er op veel niveaus in de zaal gevoetbald. In Nederland doen bijna 80.000 mensen actief aan zaalvoetbal. De Eredivisie is de hoogste afdeling in het zaalvoetbal. De Eredivisie bestaat uit de Eredivisie A en B, elk bestaande uit twaalf teams. Traditioneel wordt de sport veel in Zuid Amerika beoefend en dat is ook de plek van waaruit het naar Nederland is gekomen. De internationale naam van de sport is futsal, een samenvoeging van de woorden futbol (voetbal) en sala (zaal). In 1969 wordt het eerste kampioenschap van Nederland gewonnen door Scagha ’66. Vanaf het begin van de competitie wordt de sport steeds populairder in Nederland, net als in een groot deel van Europa. De laatste jaren is de KNVB bezig om de sport te professionaliseren zodat Nederland internationaal bij de top gaat horen.

Zaalvoetbalschoenen bij OTTO

Goede zaalvoetbalschoenen zijn erg belangrijk om blessures te voorkomen! In de webshop van OTTO vind je een groot aanbod aan zaalvoetbalschoenen van de bekendste en hipste merken zoals Nike, Adidas en Puma. Of je nu gaat voor het klassieke zwart of voor een opvallende kleur, je vindt de schoenen die geschikt zijn voor zaalvoetbal en andere indoor sporten in de webshop. Bestellen gaat heel gemakkelijk en je bestelling wordt bij je thuis of bij een PostNL servicepunt bezorgd. Bekijk het aanbod en bestel jouw favoriete zaalvoetbalschoenen!