Een boormachine; je hulp bij de meeste klussen in huis

Tips voor de aanschaf van een boormachine

Van een klok ophangen tot kabels doorvoeren, voor de meeste klussen in huis is een boormachine onmisbaar. Omdat je voor verschillende klussen verschillende boren gebruikt volgt hieronder een overzicht van de meest voorkomende en gebruikte boormachines:

  • Schroefboormachine: De schroefboormachine is vooral geschikt voor de kleinere klussen in en rondom het huis. Voor het boren in beton en andere harde materialen kan je beter kiezen voor een andere boormachine. Schroefboren hebben meestal geen snoer en zijn daardoor makkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken voor het ophangen van schilderijtjes of het in elkaar zetten van (al dan niet zelf gemaakte) meubels.
  • Boorhamer: Anders dan de schroefboormachine is de boorhamer uitermate geschikt voor het boren in beton en andere stenen. Ze worden ook gebruikt om het lichtere sloopwerk te doen doordat ze als drilboor of kloppende beitel gebruikt kunnen worden.
  • Klopboormachine: Deze machine zit qua gebruik tussen de boorhamer en de schroefboormachine in; je kan er dus ook alle kanten mee op. Dit apparaat wordt voor zowel boren in de muur als schroeven indraaien gebruikt. Hierbij geldt wel dat dat de gebruiker van de klopboormachine veel kracht moet gebruiken bij het boren in harde materialen.

Tips voor het boren van een gat in de muur

Het klinkt logisch, maar het juiste materiaal is het halve werk. Bedenk van tevoren goed welke boor en schroef je nodig hebt voor je klus. Hout vereist een andere boor dan steen, een tegelwand een andere boor dan een betonnen muur. Draag altijd een beschermende bril tijdens het boren, deze beschermt je ogen niet alleen tegen gruis en stof maar maakt het ook gemakkelijker om naar je werk te blijven kijken terwijl je in een oppervlak boort waar weel stof bij vrij komt. Ook kan het verstandig zijn om gehoorbescherming te dragen als de boormachine hard geluid maakt. Om zeker te weten dat je niet dieper boort dan noodzakelijk is of dieper boort dan de muur dik is plak je een stukje tape bij de gewenste diepte op de boor. Zo weet je precies wanneer je moet stoppen met boren en past je plug altijd.

Boormachines bij OTTO

Bij OTTO vind je een groot aanbod aan verschillende boormachines. Zo vind je bij ons onder andere boorhamers, accuschroef- en klopboormachines voor de meest uiteenlopende klussen! Vaak worden onze boormachines uitgevoerd zodat ze meerdere functies kunnen hebben. Door rekening te houden met jouw wensen en de klussen die je met je boormachine gaat doen kies je het meest geschikt apparaat!