Vind je ultieme tuingeluk

De tuin

Met het ontstaan van de eerste woonplaatsen, verschenen ook de eerste tuintjes. Dit waren de kleine akkers. Voor de bescherming van de akker werd er een omheining gebouwd. Op deze manier bleef vernieling van de dieren en gewassen binnen de akker uit. Vaak werd deze omheining gebouwd van wilg en hazelaar, omdat deze takken soepel en buigzaam genoeg zijn om ze te vlechten. Ook waren dit de soort takken die het meest voorkwamen in Nederland. Zo’n omheining noemden men een tuin. Later was de tuin niet meer de omheining maar het omgesloten deel zelf, zoals we de tuin nu ook kennen. Hedendaags is een tuin een stukje grond dat geliefd is onder de stadbewoners. Met een tuin waan je je in dat kleine stukje natuur dat helemaal van jezelf is. De tuin wordt gezien als een verlenging van de huiskamer. Deze tuin kun je net zo persoonlijk maken als je huiskamer met de tuinaccessoires van OTTO. De tuinaccessoires in ons assortiment variëren zodanig, dat er voor elke persoonlijke smaak een andere tuinaccessoires is. Want iedereen wil zich thuis voelen in zijn tuin.

Verschillende tuin-ideeën

Ieder mens voelt zich thuis in een ander soort tuin. Zo zijn er mensen die zich pas ultiem kunnen ontspannen wanneer de tuin een Aziatisch gevoel geeft. Met de tuinaccessoires van OTTO kun je dit type tuin perfect aankleden. Tuinaccessoires als Boeddhabeelden en bamboeplanten geven je tuin de complete Aziatische look. Ook wanneer jij van de landelijke look ontspannen raakt biedt OTTO verschillende tuinaccessoires. Mooie plantenbakken of houten bankjes zorgen ervoor dat jij je waant in je landelijke ontspanning. Verder biedt het assortiment niet alleen decoratieve tuinaccessoires aan, maar ook functionele. Zo is er de elektrische grasmaaier, heggenschaar of hogedrukreiniger, die allen zorgen voor het mooiste aanzien van je tuin.

De vier basisvoorwaarden van tuingeluk

Het ultieme tuingeluk hangt niet alleen af van tuinaccessoires. Tuinaccessoires kunnen de tuin alleen maar mooier maken. Maar de basis voor het ultieme tuingeluk ligt in de volgende vier voorwaarden:

  • Verhouding. Zorg dat er in de tuin een goede verhouding is tussen beplanting en verharding. De juiste balans zorgt voor de juiste rust. Voor zowel de beplanting als de verharding zijn er verschillende tuinaccessoires te vinden.
  • Energie. De balans van de energie die je in de tuin steekt zorgt ook voor je tuingeluk. Je kunt je prachtige tuin niet verwaarlozen, want dan is er niks meer te voelen van dat tuingeluk. Helaas is het vaak zo dat de hierboven genoemde voorwaarde aangetast wordt, omdat men er voor kiest om zo min mogelijk in de tuin bezig te zijn. Hierdoor is er meer bestrating dan beplanting. Met tuinaccessoires kun je die bestrating wel opleuken, zonder dat het extra veel onderhoud kost.
  • Privacy. De tuin moet genoeg privacy bieden wil je optimaal kunnen genieten van je tuin. Je wil niet dat er ongevraagd mensen naar binnen gluren en zo je privacy aantasten. Door het plaatsen van hoge tuinaccessoires als palmplanten, heggen of hoge plantenbakken kun je je privacy wat meer waarborgen.
  • Volume. De volume binnen je tuin is belangrijk voor het geluk dat de tuin je kan bieden. Zorg ervoor dat er contrast is tussen de hoogte van je planten en de kleuren die je gebruikt. Gebruik niet alleen groene planten, maar gooi er eens een kleurrijke bloem doorheen. Je zult zien dat het je tuin veel meer volume geeft.