Een ruime keuze aan gereedschap om mee te klussen of verbouwen

Gereedschap bij OTTO

Heb je plannen om te verbouwen of zoek je extra gereedschap om mee te kunnen klussen? Dan is het wel zo fijn dat je gereedschap van goede kwaliteit hebt en waar je jaren mee verder kunt. Daarom biedt OTTO je een ruime keuze aan gereedschap voor alle soorten klussen. In onze webshop kun je terecht voor elektrisch gereedschap, zoals (accu)boormachines, cirkelzagen, decoupeerzagen of voor meten, nieten en slijpen. Tevens vind je bij OTTO handgereedschap, zoals schroevendraaiersets, tangensets, drevelsets en complete gereedschapkoffers. Verder biedt OTTO ook machines voor het grotere werk, zoals een tegelsnijder, tafelboormachine en lintzagen. Om kwaliteit te garanderen, biedt OTTO gereedschap in topmerken als Bosch, Mannesmann en Skil. Ontdek in onze webshop welk gereedschap je goed kunt gebruiken en welke soorten we nog meer hebben.

Risico’s bij gereedschap

Werken met gereedschap brengt allerlei risico’s met zich mee. Daarom is het van belang dat je op de juiste wijze met het gereedschap omgaat. Dit geldt vooral bij het elektrisch gereedschap, waarmee je jezelf flink kunt verwonden. Een aantal voorbeelden van de risico’s die je kunt lopen bij het gebruikmaken van gereedschap zijn snijden, knellen, elektrocutie, gehoorbeschadiging, schuren of schaven. Vervolgens geven we je enkele handige tips om ongelukken met gereedschap te voorkomen.

Gebruik van elektrisch gereedschap

  • Controleer vooraf de staat van de stekkers, kabels en stopcontacten.
  • Voordat je het gereedschap gebruikt eerst even proefdraaien.
  • Doe voor de zekerheid ringen en andere sieraden af en als je lang haar hebt, bind het dan bij elkaar. Hiermee voorkom je dat deze achter de machines blijven hangen.
  • Als er vonken vanaf kunnen komen, zorg dan dat je je ogen beschermt. Bij gereedschap dat hard geluid produceert, kun je het beste gehoorbescherming dragen.
  • Zorg dat de kabels niet midden in looppaden liggen of voorkom dat je er makkelijk over kan struikelen.
  • Zorg voor een stabiele ondergrond.

Gebruik van handgereedschap

  • Ook bij handgereedschap kunnen rondvliegende deeltjes ontstaan en veel geluid geproduceerd worden, dus zorg ook hier voor goede bescherming van je ogen en oren.
  • Draag schoenen met een stevige neus. Het komt vaak genoeg voor dat mensen aan het zagen of timmeren zijn en dat het blok hout of het gereedschap op je voeten valt.
  • Laat je gereedschap nooit op de grond liggen. Hiermee kan je valpartijen voorkomen.
  • Ruim je gereedschap na het klussen altijd op. Kinderen vinden het erg interessant om hier mee te spelen.