Een hogedrukreiniger voor hardnekkige schoonmaak

Hogedrukreiniger bij OTTO

Plannen om je tuin flink onder handen te nemen? Dit is iets wat jaarlijks moet gebeuren als je van je tuin wilt blijven genieten. Hoe langer je wacht met het onderhouden van je tuin, des te meer werk je moet verrichten om het goed schoon te krijgen. Dit geldt niet alleen voor het schoonmaken van je tuin, maar ook voor het onderhouden van je planten. Een handig middel voor het schoonmaken van je tuin is een hogedrukreiniger. Hiermee kun je hardnekkig vuil met veel kracht van je terras spuiten. Ook wordt een hogedrukreiniger veel gebruik bij het schoonmaken van auto’s. In onze webshop kun je diverse hogedrukreinigers vinden.

Je terras reinigen met een hogedrukspuit

De meeste mensen beginnen met het schoonmaken van hun terras in de lente. Na de winter hebben de stenen en tegels vaak een groene aanslag gekregen doordat ze lang vochtig zijn geweest. Deze kun je eenvoudig verwijderen met een hogedrukreiniger. Vervolgens geven we in stappen weer hoe je het terras dient schoon te maken.

  1. Stap 1. Neem eerst een bezem en veeg losliggend vuil bij elkaar.
  2. Stap 2. Onkruid heeft veel tijd gehad om zich te nestelen tussen de tegels. Het is daarom belangrijk dat je het onkruid tot de wortels uit de grond haalt. Een onkruidbezem is hiervoor een geschikt middel.
  3. Stap 3. Doe in een emmer water met een anti-aanslagmidel en laat het oplossen. Gooi het vervolgens over het terras.
  4. Stap 4. Neem je hogedrukreiniger en spuit je hele terras schoon. Start in de hoek van het terras en werk naar het afvoerputje toe. Hoe dichter je de spuit op het oppervlak houdt, hoe grondiger deze kan schoonmaken.
  5. Stap 5. Je zult zien dat je veel zand tussen tegels hebt weggespoten. Het beste kun je dit aanvullen met voegenzand. Hiermee kan je makkelijker onkruid weren.
  6. Stap 6. Pak je meubels uit de opslag en geniet weer van je tuin!

Overige tips

Naast de hogedrukreiniger zijn er ook nog andere manieren om de groene aanslag van je terras te verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met huishoudelijke middelen. Doe dit door in een emmer water een oplossing van groene zeep en soda te gooien. Gooi het met een gieter over de tegels en laat het intrekken. Uiteindelijk kun je het water wegspoelen met een tuinslang. Het nadeel van huishoudelijke middelen is dat het veel meer tijd kost en dat je het minder grondig kan schoonmaken. Tevens zijn niet alle huishoudelijke middelen een milieuvriendelijke optie.