Kom optimaal tot rust op een ligbed

In de drukke en gehaaste wereld van tegenwoordig is het niet direct vanzelfsprekend dat iedereen zich goed ontspant.Toch is het erg belangrijk om voldoende rust t e nemen. Het is beter voor je gezondheid en je functioneert beter gedurende de dag. Neem eens een moment voor jezelf en je zult merken dat je beter in je vel zit. Zo’n momentje voor jezelf kun je ideaal uitvoeren op een heerlijk ligbed in je eigen tuin. Vooral wanneer de zon haar stralen laat zien zal de ontspanning optimaal zijn. Want ook deze vitaminen zorgen voor heerlijke rust en in combinatie met jouw favoriete ligbed wordt de ontspanning optimaal.

Tips om te ontspannen

Wanneer je je geïnstalleerd hebt op je ligbed kun je nog een aantal dingen doen die zorgen voor het verminderen van stress. Een momentje voor jezelf hoeft namelijk niet direct te betekenen dat je echt alleen moet zijn. Houd jij van gezelligheid en ontspan jij je wanneer er mensen om je heen zijn, dan moet je dat vooral niet laten. Nodig een vriendin uit en ga samen ontspannen op je gloednieuwe ligbedden. Het is ook erg goed om flink te lachen samen, want lachen geeft een goed en vrolijk gevoel en het verminderd de stresshormonen in je lichaam.

Ben jij toch het type dat liever alleen op een ligbed ligt tijdens het momentje voor jezelf? Dat kan. Een goede tip voor deze you-time momenten is het luisteren van je favoriete muziek. Zorg wel dat je rustige muziek luistert. Je hartritme past zich namelijk aan aan het ritme van de muziek. Hoe rustiger de muziek, hoe meer ontspannen jij je zult voelen.

Rustgevende houdingen voor op je ligbed

Met de relevante tips die hierboven gegeven zijn zou je denken dat je helemaal tot rust komt. Dat zou zomaar kunnen, maar om die rust nog een extra hulpmiddeltje te geven. De houding waarin je op je ligbed ligt is namelijk ook erg belangrijk. Er zijn in totaal vier beste basishoudingen voor ontspanning, die afkomstig zijn uit de Yoga. Niet alle vier de houdingen zijn goed uit te oefenen op een ligbed. Twee daarvan wel:

    • Op de rug liggend
      Dit is een van de belangrijkste ontspanningshoudingen die erg goed uit te voeren is op je ligbed. In de Yogataal is dit de Savasana-houding of de Lijkhouding: een houding van Diepe Ontspanning.
    • Vooroverliggend
      Met deze houding lig je op je buik op je ligbed. Op deze manier stroomt het bloed geleidelijk door je aderen, waardoor er rust in je lichaam ontstaat. Het is belangrijk dat je een rustige ademhaling hebt. Je kan je ook focussen op deze ademhaling, ook dit zorgt voor rust in het hoofd.

Ligbedden bij OTTO

In het assortiment van OTTO vind je verschillende ligbedden die allen kunnen zorgen voor heerlijke rustige momenten. Alle ligbedden hebben een verstelbare rugleuning. Fleur je ligbed op met verschillende kussens en maak van jouw ligbed persoonlijk.