Kom helemaal tot rust in een comfortabele loungeset

Comfortabel, trendy en luxe

Tegenwoordig is een loungeset een erg populair meubel voor in de tuin. Vroeger waren het vooral tuintafels en tuinstoelen die in de tuin gebruikt werden, maar het leven van de woonkamer is steeds meer naar buiten verplaatst. We willen nu ook buiten kunnen ontspannen en daarvoor zijn loungesets erg geschikt. Waar ze eerst vooral in de meest luxueuze resorts te vinden waren, zijn ze tegenwoordig bij velen ook in de tuin te vinden. Ze zitten niet alleen lekker, maar ze zien er ook trendy en luxe uit. In combinatie met bijvoorbeeld een zitzak en parasol kun je een gezellige hoek creëren en met bijpassende accessoires kun je je tuin helemaal naar je eigen stijl inrichten.

Tips om tot rust te komen

Mensen in de Nederlandse maatschappij kennen een druk leven en hebben vaak weinig tijd om te ontspannen. Echter, door te weinig ontspanning kan stress ontstaan en dit kan negatieve gevolgen voor je gezondheid hebben, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, concentratiestoornissen en nog veel meer. Graag geven we je enkele tips om goed tot ontspanning te kunnen komen, ook wanneer je weinig tijd hebt om te kunnen ontspannen.

• Eerder opstaan. Zet je wekker iets eerder zodat je niet gehaast aan je dag hoeft te beginnen. Dit is voor veel mensen lastig, maar dit voorkomt dat er stresshormonen vrijkomen. Die tien minuten minder slaap zijn minder belangrijk dan rustig de dag te beginnen.
Boek. Zet alle apparaten met een beeldscherm uit of leg ze aan de kant. Pak een boek, neem plaats in een comfortabele stoel, bank of loungeset en dim de lichten. Steek een kaars of wierrook aan, deze kunnen voor extra ontspanning zorgen.
Muziek. In plaats van het bovenstaande kun je ook muziek opzetten. Muziek heeft een positieve invloed op je emoties en kunnen je gedachten helemaal laten wegvaren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat (rustige) muziek je vrolijker maakt, kalmeert, en je hartslag, bloeddruk en ademhaling positief beïnvloedt.
Vitaminen. Wanneer je terugkomt van je drukke werkdag, plof dan lekker neer in je loungeset en neem een paar stukken fruit en/of groente. Je immuunsysteem wordt verhoogd en de vitaminen kunnen het stresshormoon ‘cortisol’ verlagen.
Kruidenthee. Thee als Kamille, St. Janskruid of Venkel zijn kalmerende kruiden.
Warm bad. Eindig je dag met een lekker warm bad. Je stimuleert je doorbloeding en het is een goede remedie tegen stress.
Sporten. Sporten is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je hoofd raak lekker ‘leeg’ en je zult beter slapen.
Lachen. Het gezondste en goedkoopste middel om je immuunsysteem te versterken en stresshormonen af te breken. Kijk een komediefilm of nog beter, ga een avondje gezellig uit eten met vrienden.