Creëer extra sfeer in je tuin met plantenbakken

Een ruimte waar geleefd wordt

Wil je graag je tuin opfleuren? Het inrichten van je tuin doe je niet zomaar. Vroeger was een tuin slechts een extra stuk grond bij je huis, maar dit is tegenwoordig helemaal anders. Je tuin is een soort verlengstuk van je woonkamer. Een ruimte waar je leeft en vele uren doorbrengt. Het is vanzelfsprekend dat dit voornamelijk in de lente en zomer is. Tegenwoordig wordt aan de inrichting van de tuin bijna net zoveel tijd besteed als aan de inrichting binnenshuis. Ingerichte zithoeken, complete keukens, maar ook elektronische apparatuur kun je tegenwoordig vinden in tuinen. Wanneer je bijpassende accessoires koopt, kun je er een prachtig geheel van maken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor plantenbakken, welke niet kunnen ontbreken aan je tuin. Hiermee geef je de tuin een natuurlijke een kleurrijke sfeer. Ontdek in ons assortiment welke plantenbakken het mooist in je tuin zullen staan.

Planten potten doe je zo

Wanneer je mooie planten of bloemen hebt gekocht, wil je ze natuurlijk ook graag in een vaas of plantenbak doen. Hiermee kan je de mooiste uit de plant halen. Als je dit op de juiste manier doet, zullen de planten zo goed mogelijk aarden en hierdoor zul je er zo lang mogelijk van kunnen genieten. We geven in vijf stappen aan hoe je het beste je plant kunt potten.

  1. Stap 1. Haal de plant uit het plastic potje. Om te voorkomen dat de plant beschadigt, moet je op de volgende manier de plant uit het potje halen. Pak de plant onderaan bij de steel (of stelen) vast en trek met de andere hand het potje naar beneden. Trek dus niet aan de stelen, maar aan het potje!
  2. Stap 2. Zet de kluit in een bakje met water en wacht tot er geen luchtbellen meer naar boven komen. Dit betekent dat de wortels genoeg water hebben opgenomen.
  3. Stap 3. Neem je plantenbak erbij en leg op de bodem een laagje kleikorrels. De kleikorrels absorberen het water wanneer je de planten water geeft. Hiermee voorkom je dat het water gelijk wegloopt.
  4. Stap 4. Neem wat potgrond of een mix van aarde en potgrond en stop dit in de plantenbak. Zet de plant in de pot om te kijken of je de goede hoogte hebt. Zodoende kan je deze bijvullen met aarde.
  5. Stap 5. Zet de plant in de pot als je de juiste hoogte hebt gevonden. Nu vul je de bloempot met de rest van de aarde tot dat de plantenbak vol is. Zorg dat je twee vingers ruimte onder de rand overhoudt, zodat de pot niet overstroomt als je de planten water geeft. Tot slot de aarde goed aandrukken zodat er geen luchtgaten ontstaan.