Fleur je tuin op met een tuinbank

Tuinmeubels- en decoratie

Een tuin is een plek waar veel mensen graag tijd doorbrengen. Het is meestal een rustige en groene plek waar je heerlijk kan ontspannen bij lekker weer. Daarom is het leuk enige tijd te besteden aan je tuin qua onderhoud en qua inrichting. Een mooie tuinset of verschillende tuinmeubelen zijn de basis voor een gezellig plek waar je kan genieten met een lekker wijntje. Als je houdt van luieren en design, kun je ervoor kiezen een luxe loungeset met ligstoelen aan te schaffen. In ieder geval, een mooi tuinbankje kan niet ontbreken. Een tuinbankje is bovendien ideaal als je een kleinere tuin hebt of alleen een balkon. Een houten bank geeft een natuurlijk uitstraling vanwege de houtmaterialen en is goed te combineren met stoelen en een tuintafel. Maar ook rieten tuinbanken en metalen tuinbanken zijn tegenwoordig hip. Deze zijn wat moderner qua uiterlijk en koop je meestal met (bij)passende kussens.

Naast mooie tuinmeubels, kun je je tuin aankleden met decoratie, zoals planten, plantenbakken, buitenverlichting en tuinkandelaars met gezellige kaarsen. In de webshop van OTTO is het aanbod tuinartikelen groot en zeer divers, van tuinmeubels, tuinkassen en terrashaarden tot tuinverlichting en bloempotten. Tijdens warme dagen met veel zon is een parasol geschikt in de tuin en bovendien een gezellige eyecatcher. Maak je tuin dus compleet met buitenartikelen die je eenvoudig aanschaft in de webshop zonder dat je eropuit hoeft!


Schilder je houten tuinbank

Ben je toe aan een vernieuwing en wil je graag je houten tuinbank een andere uitstraling geven, geef deze dan een verfbeurt. Loop de onderstaande stappen na voor een optimaal resultaat:


    • Ten eerste is het belangrijk dat je de ondergrond van het hout vetvrij maakt met water, een spons en een reinigingsmiddel.
    • Vervolgens moet je de ondergrond gaan schuren met een schuurpapier. Als je veel grof schuurwerk moet verrichten, kun je het beste een grof schuurpapier gebruiken.
    • Loop vervolgens het tuinbankje na op gaten en / of kieren. Hout is namelijk materiaal dat in de buitenlucht gaat werken, waardoor gaten kunnen ontstaan. Vul deze op en laat het drogen.
    • Nu kan het verfwerk beginnen. Voor een goede dekking en optimaal resultaat, begin je met de grondverf.
    • Als deze laag droog is, kun je de bank gaan schilderen in jouw favoriete kleur. Voor een goede dekking adviseren wij je de verf in twee lagen aan te brengen.