Handig gereedschap voor in je tuin

Tuingereedschap bij OTTO

Plannen om in de tuin te werken? Hierbij kan tuingereedschap van OTTO goed van pas komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een heggenschaar, grastrimmer of een hogedrukreiniger. Een tuin wordt extra mooi wanneer deze goed bijgehouden is. Een prachtig gazon, strak geknipte heg of een schoongemaakt terras zorgen ervoor dat je tuin jou en anderen uitnodigt om er vele uren in te besteden. Neem eens een kijkje in onze webshop voor welke soorten tuingereedschap je bij ons terecht kunt.

Werkzaamheden in de tuin

In de tuin zijn er vele dingen die jaarlijks gedaan moeten worden. Het terras schoonspuiten, de meubels schoonmaken, het gazon en de planten onderhouden, maar ook veel mensen hebben een conifeer of een andere soort haag die jaarlijks bijgeknipt moet worden. Hierdoor groeit hij niet te breed uit en houd je hem netjes. Graag geven we je enkele tips voor het bijwerken van je coniferen.

Tips om je conifeer mooi te houden

  • Snoeitijd. Je conifeer kun je het best op een bepaald moment van het jaar bijknippen. Dit kun je het beste doen voor de zomer, in mei of juni. Verder wordt geadviseerd om de haag in augustus nogmaals te knippen. Na augustus kun je de conifeer beter niet meer knippen, want dan heb je meer kans dat deze door vorst zal beschadigen. Hij heeft dan namelijk niet voldoende tijd om een beschermlaag te creëren.
  • Moment. Er wordt geadviseerd om de conifeer niet in de zon te snoeien, maar op een bewolkte dag. Dan kan deze ook niet worden beschadigd door een felle zon.
  • Materiaal. Voor het snoeien kun je het best gebruikmaken van een elektrische heggenschaar. Deze zijn speciaal gemaakt om coniferen bij te houden. Ook kan je een grote handschaar voor heggen gebruiken, maar in de praktijk werkt dit vaak lastig.
  • Techniek. Zorg dat je de conifeer in een boog van beneden naar boven beweegt en van boven naar beneden.
  • Bovenkant. Tot slot de bovenkant van de conifeer knippen. Je kunt ervoor kiezen om de conifeer mooi strak bij te knippen of hem een ronde top te geven.
  • Veiligheid. Veel elektrische heggenscharen zijn voorzien van een kabel. Het is uiterst belangrijk dat je de kabel altijd in het zicht hebt en dat deze achter de scharen blijft. Het best kun je de kabel over je schouder leggen, zodat deze achter je ligt en je er ok niet over kan struikelen.
  • Overige. Zorg dat je de conifeer niet te kort knipt, want dan zal deze moeilijk bij kunnen groeien en dan verdwijnt de groene kleur.