Een tuinhuis of tuinkast is niet alleen praktisch, het is ook een ware toevoeging in je tuin.

De mooiste tuinhuisjes van topkwaliteit

Een optisch grotere tuin

Hou je ervan lekker te genieten van het weer in je tuin in je mooie tuin set? Heerlijk, want de tuin is een plek om tot rust te komen. Als de ruimte van je tuin het toelaat, is een tuinhuisje ideaal om tuinspullen zoals een parasol en tuinkussens, gereedschap en eventueel fietsen in op te bergen. Bovendien geeft een tuinhuisje een gezellige sfeer aan de tuin. Een tuinhuisje is een gemak om je tuin opgeruimder en groter te laten lijken. Een andere functie van een tuinhuisje kan gezelschap zijn. Je kan een tuinhuisje inrichten als een gezelligheidsplek met meubels om ’s avonds bij mooi weer in de tuin onder afdak te lunchen of om tot rust te komen.

Tuinhuisjes zijn er in verschillende soorten en materialen:

  • Houten huisjes. Een houten tuinhuis is sfeervol en bovendien goed te bewerken. Als je je tuinhuis een keer een andere kleur wil geven, kun je hout gemakkelijk verven. Daarnaast is hout natuurlijk en geeft het de tuin een natuurlijke uitstraling. Het nadeel van een houten tuinhuis is het onderhoud. Hout kan gaan werken en dien je goed te beschermen tegen vocht en schimmels.
  • Metalen huisjes. Ga je voor een duurzame keuze, kies dan een metalen huisje. Het voordeel van metaal is dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Als je een tuinhuisje wil met zo min mogelijk onderhoud, dan doe je er verstandig aan een metalen tuinhuis te kiezen.
  • Kunststof huisjes. Ook een kunststof tuinhuis is gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Bovendien roest kunststof materiaal niet.

Je tuinhuisje een verfbeurt geven

Houten tuinhuizen zijn eenvoudig op te knappen met een verfbeurt. Dit geeft je huisje een andere uitstraling en een goede onderhoudsbeurt. Een aantal handige tips waar je rekening mee kan houden vind je hieronder

  1. Kies kwalitatief goede verf die ook geschikt is voor buiten: watervaste houtverf. Deze verf is in allerlei kleuren te verkrijgen, zodat je jouw huisje kan schilderen in de kleur die je graag wil!
   1. Zorg dat het huisje schoon is. Dat wil zeggen, geen mos en viezigheid.
    1. Kozijnen, ramen en schroeven kun je afplakken met tape.
     1. Begin altijd met een basislaag! Dit heeft als voordeel dat je minder lagen verf nodig hebt en dat de verf niet snel in het hout trekt.
      1. Zodra je begint met de echte verf, adviseren wij je ook te werken met een roller. Dit gaat lekker snel en brengt de verf egaal aan op het hout. Randen en hoeken kun je afwerken met een dikke verfkwast.
       1. Tot slot nog een tip: rol de verf altijd horizontaal uit voor het mooiste resultaat.