Lekker buiten eten in je eigen tuinset

Een tafel met stoelen voor in je tuin

Het is zomer, heerlijk warm weer en helemaal de tijd om lekker buiten te tafelen. Op je eigen balkon of in je eigen tuin, eten in de buitenlucht is extra speciaal. OTTO heeft diverse tuinsets waaraan je de hele avond kunt zitten. Een kleine of grote tafel met stoelen, voor beide kun je bij OTTO terecht. OTTO heeft stoelen in verschillende materialen, zoals gevlochten kunststof of van hout. Tafels zijn er met een blad van glas, hout maar ook van staal. Nu kun je ook je vrienden of familie uitnodigen om bij jou thuis gezellig te blijven eten. Met een barbecue zal je helemaal het ultieme zomergevoel kunnen bereiken. Neem eens een kijken in ons assortiment om te zien of je bijpassende accessoires voor je tuin of barbecue kunt vinden.

Barbecueën doe je zo

Wanneer je graag buiten eet, kan een barbecue eigenlijk niet ontbreken aan het meubilair van je tuin. Met een barbecue en mooie eettafel komt iedereen graag bij je eten en zul je ze moeilijk naar huis krijgen. Graag geven we je enkele handige tips om het barbecueën goed onder de knie te kunnen krijgen. Dan kun je verantwoord barbecueën en optimaal genieten van je eten.


Vriezer. Wanneer je vlees hebt ingeslagen, leg het dan gelijk in de koelkast. Als je niet exact weet wanneer je het gaat gebruiken, leg het dan voor de zekerheid in de vriezer. Leg het dan een dag van tevoren in de koelkast om het te laten ontdooien.
Koelen. Veel mensen leggen het vlees buiten naast hun BBQ als ze beginnen met grillen. Beter kun je zoveel mogelijk vlees zo lang mogelijk in de koelkast laten liggen. Daarmee kan je voorkomen dat mensen ziek worden en wanneer je vlees over hebt, heeft het in ieder geval niet onnodig lang in de buitenlucht gelegen.
Aansteken. Steek je kolen of briketten aan met aanmaakblokjes, zeker niet met spiritus!
Geduldig. Veel mensen gaan vaak in de fout door te snel het vlees op de barbecue te leggen. Zorg dat de vlammen eerst gedoofd zijn en de kolen of briketten goed grijs zijn. Dit duur over het algemeen ongeveer 45 tot 60 minuten.
Omdraaien. Draai het vlees niet te vaak om. Geef het de tijd om lekker bruin te worden.
Plakken. Vaak blijft vlees, zoals speklappen, plakken aan het rooster. Trek het niet los, maar laat het even liggen. Na verloop van tijd laat het vaak vanzelf los. Dit kun je ook voorkomen door het vlees van te voren in te smeren met olie.
Schoonmaken. De vervelendste taak na het barbecueën. Zorg dat het vuil niet aankoekt, dus maak hem schoon wanneer het rooster nog heet is. Wrijf een halve citroen over het rooster en verwijder het grove vuil met een staalborstel.