Zo vrij als een vogel in je eigen (opblaasbare) zwembad

Zwemmen is goed voor je

Zwemmen doen de meesten ter ontspanning. Bijvoorbeeld om even lekker af te koelen tijdens het warme weer, om plezier te beleven of om rustig te kunnen badderen. Maar wist je dat het tegelijkertijd ontzettend gezond is? Je verbrandt calorieën, je spieren worden soepel door lichamelijke beweging en lauw/warm water, en je conditie verbeterd. Bovendien zorgt veel zwemmen voor een strakker lichaam, waardoor jouw badkleding je nog mooier zal staan. Maar ook is het heerlijk om bij warm weer lekker te relaxen in een opblaasbaar zwembad. En opblaasbare zwembaden zijn natuurlijk ook erg leuk voor kinderen.

Een goede zandfilterinstallatie

Als je een zwembad gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je een goede zandfilterinstallatie hebt. Een zandfilter is een filter, gevuld met zand, die noodzakelijk is voor een juiste waterzuivering van het zwembadwater. De filter zuivert niet alleen vuil zoals bladeren en kleine takken, maar ook algenvorming. Algen zijn grote zwembadvervuilers en ontstaan bij hoge temperaturen. Welke zandfilter je nodig hebt, is afhankelijk van de waterinhoud. Een algemeen gegeven is dat het zwembadwater minimaal om de vier uur moet kunnen rondpompen. Deel daarom de waterinhoud door vier om te achterhalen welke zandfilter geschikt is voor jouw zwembad. Een zandfilter is gemakkelijk zelf te installeren. Na installatie is het belangrijk dat 60% van de filter is gevuld met water.

Bacteriën doden met chloor

Naast een zandfilterinstallatie, is chloor noodzakelijk in een zwembad. Als je een opblaasbaar zwembad hebt, kun je het water zelf gemakkelijk verversen. Maar een professioneler zwembad met een zandfilterinstallatie en een pomp, dient een juist chloorgehalte te hebben voor het doden van aanwezige bacteriën. Het gehalte moet tussen de vastgestelde onder- en bovengrenzen zitten, omdat er anders irritaties aan de ogen kunnen ontstaan. Chloor kun je middels chloortabletten of een chloordrijver handmatig aan het water toevoegen. Wij adviseren het chloor geruime tijd toe te voegen voordat men in het water gaat zwemmen.

Zwembad bij OTTO

Bij OTTO vind je hoogwaardige zwembaden met stalen of houten wanden inclusief zandfilterinstallatie en in diverse uitvoeringen: rond, ovaal, vierkant, rechthoekig en meer. Kies de waterinhoud en daarmee de grootte van het bad zoals je die zelf wenst. Ook is losse zwembadfolie van stevig materiaal verkrijgbaar voor in bijvoorbeeld een zandbak, welke eenvoudig te bevestigen is. Voor accessoires als een zwembadtrap, badmutsen en een groot assortiment zwemkleding ben je ook aan het juiste adres in onze webshop. En naast dit alles vind je ook een groot aanbod opblaasbare zwembaden voor jong en oud!