Home / Gidsen / Lifestyle / Thuis gids / 5 tips voor de perfecte filmavond!

5 tips voor de perfecte filmavond!

Gids thuis

Na een lange dag op werk of school, is het heerlijk om even te ontspannen. Maar ook in het weekend wil je soms gewoon even lekker luieren en niks doen. Hoe lekker is het om op zulke momenten een filmavondje in te lassen? Een filmavond kun je alleen houden, maar ook samen met vrienden of vriendinnen. Jij bent degene die bepaalt of je alleen kijkt of dat je anderen uitnodigt! Wil jij zeker zijn van een goede filmavond? Lees dan gauw verder, zodat je straks precies weet hoe je het aan moet pakken!

Woonkamer met een tv

Zak chips icoon

Lekkere snacks voor de filmavond

Een filmavond is niet compleet zonder snacks! Zorg dat je altijd wat in huis hebt voordat je begint aan de film of serie. Niets is zo matig als een filmavondje zonder eten. Bij snacks kun je denken aan chips en/of nootjes, maar ook aan een uitgebreid plankje met wat crackers en stokbrood. Als beleg voor op de crackers of het stokbrood, kun je denken aan bijvoorbeeld humus, aioli of brie. Wat het ook vaak goed doet is een lekker kaasplankje. Koop wat kleine verschillende kaasjes en leg deze samen op een plankje met een paar messen. Zo kun je steeds een klein stukje afsnijden en wisselen van soort. Last but not least: POPCORN! Organiseer jij voor jouw vrienden en vriendinnen een filmavond? Sla dan sowieso wat popcorn in. Iedereen eet deze snack graag tijdens het kijken van een film of serie. Vergeet ook niet om wat lekkere drankjes in te slaan. De combi van lekkere snacks en drinken, zorgt ervoor dat jij helemaal satisfied bent met jouw georganiseerde filmavond.


Kaarsjes icoon

Maak het gezellig en knus

Het maakt niet uit of je alleen een filmavond houdt of samen met vrienden, de ruimte hoort natuurlijk gezellig en knus te ogen. Hierdoor creëer je een effect van warmte en rust en kom je maximaal in de ontspanningsmodus. Wie wil dat nou niet?

Deze sfeer kun je creëren door de felle lampen in de ruimte uit te laten en kaarsjes aan te steken. Kaarsjes zorgen namelijk voor een knus gevoel! Ook is het leuk om de gordijnen dicht te doen, zodat je de ruimte helemaal afsluit van de wereld eromheen en het lekker donker blijft. Want niemand wil natuurlijk afgeleid worden wanneer je net in het leukste deel van de film bent aangekomen.


Bank met kussens icoon

Zorg voor een comfortabele zitplek om de leukste film te bekijken!

Zodra je hebt bepaald waar je jouw filmavond gaat houden en deze ruimte gezellig hebt gemaakt, kijk je of de zitplek comfortabel genoeg is. Wanneer deze niet comfortabel is, is het belangrijk om dit gauw te veranderen. Het is vervelend als je niet lekker zit tijdens jouw relax momentje! Leg wat lekkere kussens op de bank en zorg dat je een plaid binnen handbereik hebt. Zo kun je je lekker onder het plaid verschuilen, als de film of serie spannend wordt. Heb je een zitzak in huis? Pak die er gauw bij en plof erop neer! Niks is beter dan chillen op een zitzak.


Onesie icoon

Spring in je chill outfit

Heb je de boodschappen ingeslagen en de ruimte voor jouw filmavond comfortabel gemaakt? Ren dan gauw naar jouw kledingkast en pak daar jouw lekkerste chill outfit uit de kast. Dit kan een onesie zijn, maar ook een trainingspak of iets anders wat voor jou echt lekker zit. Maak het voor jezelf comfortabel. In een stijve spijkerbroek de hele avond op de bank zitten, daar wordt niemand vrolijk van!


DVD icoon

Kies een goede film of serie! Anders is jouw filmavond een echte tegenvaller…

Om jouw filmavond een echte 10+ te geven, moet je ervoor zorgen dat je een goede film of serie uitkiest. Verzamel een paar goede opties, voordat je aan een film of serie start. Pak niet de eerste beste optie die je ziet, want dan sla je wellicht heel veel andere leukere opties over! Maak van de gevonden opties een lijstje en ga daarna opzoek naar trailers en reviews. Zodra je een trailer hebt gezien die je aanspreekt, kun je de film of serie altijd even op IMDB opzoeken. dit is een online databank met reviews van films en series. Door middel van reviews die mensen achterlaten, krijgt elke film en serie een cijfer. Heeft de film die jij graag wil kijken een laag cijfer, dan kun je overwegen om toch nog even verder te kijken naar andere opties. Zo weet je zeker dat je altijd een goede film of serie uitkiest!


Heb je genoeg op de bank gezeten en ben je klaar met jouw favoriete film of serie en heb je zin om in beweging te komen? Lees hier ons blog over hoe je thuis met sportoefeningen fit kunt blijven. Hebben de mensen die jou veel tv hebben zien kijken geklaagd over dat je niks doet in het huishouden? Misschien kun je je kledingkast gaan opruimen. Lees hier ons blog over hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Zit jij al klaar voor de televisie voor een heerlijke filmavond?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden: