Bruidsmode voor een onvergetelijke bruiloft

Een droomdag om nooit te vergeten

Verliefd, verloofd, getrouwd? Dat klinkt bij velen mooi in de oren. Ga jij binnenkort trouwen? Dat belooft veel moois. Je wil dat het een dag gaat worden om nooit te vergeten. Een droomdag waar elke vrouw naartoe leeft. Daar hoort mooie bruidsmode bij. Een trouwjurk als blikvanger met bijpassende bruidsschoenen en sieraden. En natuurlijk een bruidegom in een mooi pak aan je zij!

Het huwelijk

Als je gaat trouwen, kies je ervoor je leven te delen met je partner. Het huwelijk is er officieel in twee vormen: het kerkelijk huwelijk en het burgerlijk huwelijk, welke verschillen van historische en culturele principes. Een kerkelijk huwelijk gaat verder terug in de historie en is een christelijke traditie. Een burgerlijk huwelijk is het huwelijk zoals dat in de burgerlijke wet is geregeld en onderscheidt zich daarmee van het kerkelijk huwelijk. Waar de huwelijksvoltrekking plaatsvindt, is een vrije keuze. Traditioneel gezien is de kerk een geschikte locatie. Maar ook een stadhuis en andere speciale trouwlocaties worden steeds populairder.

Bruidsaccessoires

Maak je trouwoutfit af met accessoires. Bruidsaccessoires kunnen de outfit compleet maken. Houd het wel rustig, want dan blijft de aandacht gericht op de jurk. Sommige vrouwen kiezen voor speldjes en mooie bloemen in het haar, andere vrouwen kiezen voor elegante kousenbanden. Maar ook strooimandjes, sieraden, lingerie en ringenkussentjes behoren tot de bruidsaccessoires. Vrouwen die een traditionele bruiloft willen, kunnen kiezen voor een sluier. De bruidssluier is in Nederland het oudste symbool bij het huwelijk. Een tip voor alle vrouwen: vergeet het bruidsboeket niet. Het boeket hebben we te danken aan de kerk en de bloemen zijn een symbool voor de liefde.

Bezoek de Love & Marriage Beurs

Als je trouwplannen hebt, moet je zeker een bezoek brengen aan een Love & Marriage Beurs! Dit is een leuke dag uit met allerlei ideeën en tips voor jullie bruiloft. Je kunt een weddingshow ervaren en de laatste mode bekijken op het gebied trouwjurken en kostuums, die worden geshowd op de catwalk. Wie weet zit jouw droomjurk er wel tussen!

De mooiste jurkencreaties van modeontwerper Elie Saab

Als we het hebben over mooie jurkencreaties, dan is Elie Saab toch wel een goed voorbeeld. De bekende modeontwerper vertrok op zijn zeventiende naar Parijs voor het ontwerpen van jurken. Na een jaar opende hij zijn eigen atelier in Beiroet, zijn geboorteplaats, waar hij de mooiste creaties ontwierp. Zijn jurken zijn vrouwelijk, elegant en chique tegelijk. En zijn succes is groot: prinsessen van over de hele wereld komen naar hem toe voor een droomjurk. Elie Saab breekt echt door in 2002, toen Halle Berry een jurk van hem droeg tijdens een Oscaruitreiking. Andere bekende sterren die ook gekleed zijn door Elie Saab, zijn onder andere Sylvie van der Vaart, Diane Kruger en Beyoncé.