Dit zijn de leukste ideeën om sinterklaas te vieren!

Het is bijna zover, Sinterklaas is al in het land en 5 december staat weer voor de deur! De hoogste tijd dus om na te gaan denken over hoe jij jouw sinterklaasavond wil vieren. Alle kindjes zijn al druk bezig met het maken van de mooiste tekeningen, zingen iedere avondjes sinterklaasliedjes bij hun schoen en kunnen niet wachten tot het ein-de-lijk pakjesavond is. Je wilt er alles aan doen om deze avond magisch te laten verlopen en daar gaan wij je bij helpen! Wij laten je de leukste ideeën zien voor sinterklaasavond zodat de kinderen deze pakjesavond nooit meer zullen vergeten!

Zijn jouw kinderen al wat ouder of wil je deze feestelijke dag met een groep volwassenen vieren? Ook wanneer je niet meer vol spanning bij de open haard zit, kun je op 5 december van een heerlijk avondje genieten. Voor de ouderen zijn er ook genoeg leuke activiteiten te verzinnen die jouw sinterklaasavond perfect kunnen invullen! Wat dacht je van lieve gedichtjes en surprises? Of een leuk spel? Heb jij nog wat inspiratie nodig en weet je nog niet precies wat jullie willen doen met sinterklaasavond? Lees dan snel verder want wij laten je de leukste ideeën zien om sinterklaas te vieren!

Sinterklaas

Sinterklaas met de kleintjes

Wanneer je thuis kleine kinderen hebt staat 5 december natuurlijk in het teken van pakjesavond. Het draait hierbij voor de kinderen vooral om de cadeautjes maar je wilt niet dat binnen een half uur alle cadeaus zijn uitgepakt. Het liefste wil je zo lang mogelijk genieten van deze avond. Om pakjesavond niet zomaar voorbij te laten gaan kun je nog wat extra ingrediënten toevoegen aan het sinterklaasavondje zodat het één groot feestje wordt!

Sinterklaas spelletjes

Pakjesavond is dé perfecte avond om spelletjes te spelen. Je kunt een gezelschapsspel uit de kast toveren en de avond vullen met leuke spellen maar je kunt er ook een wedstrijdje van maken. Stop alle cadeautjes in een jute zak en zodra iemand een spel wint, mag diegene een cadeautje uit de zak halen. Wanneer je een cadeautje met je eigen naam pakt heb je geluk, wanneer er een andere naam op staat mag een ander het pakje uitpakken. Op deze manier heb je gegarandeerd een leuke pakjesavond en kun je lekker lang doen over het uitpakken van alle cadeautjes!

Sinterklaas lekkernijen

Pakjesavond is niet compleet zonder Sinterklaas snoepgoed zoals pepernoten, schuimpjes, taaitaai en marsepein. Met de juiste ingrediënten en bakspullen kun je ’s middags samen met de kinderen pepernoten bakken. Pepernoten bakken is erg simpel, de kinderen vinden het leuk en het doorbreekt een beetje de spanning voor sinterklaasavond. Ook het zelf maken van een chocolade letter en deze versieren is een erg leuk idee. Met pepernoten en chocola kun je een hoop lekkere sinterklaasrecepten maken. Benieuwd welke heerlijke baksels jij kunt maken met pepernoten? Lees dan onze blog over de lekkerste sinterklaasrecepten met pepernoten!

Speurtocht

Hoe leuk is het om speurtocht in huis te maken waarbij je de kinderen door middel van kleine aanwijzingen opzoek laat gaan naar hun cadeaus. Je kunt bijvoorbeeld een spoor van pepernoten achterlaten in huis wat de kinderen naar de eerste locatie brengt. Vervolgens kun je door middel van kleine hints, gedichtjes, rebussen of een plattegrond met kruisjes de kinderen door heel het huis sturen en ze tussendoor af en toe belonen met een klein cadeautje wat je bijvoorbeeld verstopt onder de bank of onder de kapstok. Wanneer ze na het volgen van alle aanwijzingen op de laatste plek aankomen, staat daar een jute zak met alle cadeautjes erin en kan het uitpakken beginnen! Op deze manier moeten de kinderen echt iets doen voor hun pakje en begint de lol al voordat de cadeautjes tevoorschijn komen. Een goede manier om jouw pakjesavond onvergetelijk te maken voor de kids!

Sinterklaas met tieners & volwassenen

Sinterklaasavond kan natuurlijk niet overgeslagen worden wanneer de kinderen wat ouder worden. Ook voor tieners en volwassenen zijn er een hoop leuke activiteiten die je kan doen op 5 december om er een heerlijke avond van te maken!

Surprise en gedichtjes

Lootjes trekken is één van de meest populaire manieren om sinterklaas te vieren maar daarom niet minder leuk! Iedereen zet zijn naam en cadeauwensen op een papiertje en vervolgens grabbelt iedereen een lootje. Voor de naam die op jouw lootje staat maak je een persoonlijke, passende surprise en schrijf je een sinterklaasgedicht. Dit is een erg leuke manier om sinterklaas te vieren en je bent er zeker een hele avond zoet mee!

Sinterklaas dobbelspel

Het dobbelspel is erg leuk om te spelen op Sinterklaasavond. Iedereen koopt 1 of meerdere cadeautjes van een afgesproken bedrag en daarna kan de strijd beginnen, let the games begin! Met een dobbelsteen ga je om de beurt gooien om jouw favoriete cadeau te bemachtigen.

Deze dobbelspel regels kun je bijvoorbeeld gebruiken:

Ronde 1

Speel door tot alle cadeaus zijn uitgepakt.

Spelregels dobbelspel

Ronde 2

Wanneer alle cadeaus zijn uitgepakt kan de strijd echt beginnen. Stel een timer in. Zodra de timer af gaat is het spel afgelopen en ga jij naar huis met de cadeaus die jij op dat moment in handen hebt!

Spelregels dobbelspel

Bij een sinterklaasavondje kunnen lekkere hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken. Laat iedereen wat lekkers maken of ga gezellig uitgebreid dineren. Met lekker eten en een lekker drankje is jullie heerlijke avondje gegarandeerd geslaagd!

Genoeg ideeën om jouw sinterklaasavond onvergetelijk te maken! Hoe gaan jullie sinterklaas vieren?

Liefs Lotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Lifestyle OTTO Pakjesavond Sinterklaas Sinterklaasavond

Lotte van Hooijdonk
You might also like