Een ruime keuze aan sportieve artikelen van adidas

De oprichting van adidas

Bij de oprichting van adidas gaan we terug naar het jaar 1920. De twee Duitse gebroeders Adi Dassler en Rudolf Dassler begonnen met het maken van schoenen. Na de oorlog groeiden de broers uit elkaar en begon Rudolf zijn eigen bedrijf met het produceren van schoenen. Hij noemde het bedrijf Puma, tegenwoordig nog steeds een grote concurrent van adidas. De officiële oprichting van adidas stamt uit het jaar 1949. Adi Dassler was een sportfan en wilde het beste uit de sporters halen. Daarom wilde hij schoenen ontwikkelen die de prestaties van de sporters konden verbeteren. Een sportschoen moest je voeten beschermen, maar ook ondersteunen. In 1954 kwam adidas met een revolutionaire uitvinding voor het Duitse voetbalteam. De spelers droegen schoenen waarbij de noppen verwisseld konden worden. Duitsland veroverde vervolgens de WK-titel. Of dit aan de revolutionaire schoen lag, is natuurlijk maar de vraag.

Ontwikkeling logo

Al sinds de oprichting gebruikte adidas de bekende drie strepen in haar logo. Het logo is in de loop van de jaren wel steeds veranderd. In het begin waren het eerst gewoon drie strepen, maar hier kwam in 1971 verandering in. Het merk kreeg meer diversiteit en het logo werd veranderd naar een klaverblad. Dit logo wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt bij de adidas Originals lijn. In 1997 werd het logo weer aangepast. De concurrentie van Nike was erg groot en hierdoor had het logo een nieuw uiterlijk nodig. Het logo werd aangepast naar drie aflopende strepen, welke symbool stond voor een berg die beklommen moest worden om doelen te bereiken. Door fusies veranderde het logo in 2002 nog een keer. Deze keer werd het aangepast naar een cirkel met daarin drie strepen. In 2006 ging het logo meer terug naar de eerste versie. Drie symmetrische strepen met daarnaast de merknaam.

Artikelen van adidas

Ben je op zoek naar een nieuwe sportieve outfit? In onze webshop kun je terecht voor vele kleding van het topmerk adidas. De kleding is geschikt voor mannen en vrouwen. Met sportkleding van adidas kun je een groot aantal sporten beoefenen. Hierbij kun je denken aan voetbal, hockey, tennis, hardlopen, korfbal en nog veel meer. OTTO biedt verschillende soorten kleding zoals adidas Performance trainingspakken, sweatshirts, hoodies, maar ook adidas Performance sportschoenen, sporttassen en sokken. Hiermee heb je altijd een complete en leuke sportoutfit. De kleding is tevens ideaal als je een avondje thuis op de bank wilt hangen.

Wist je dat?

  • De slogan “Impossible is nothing” is bedacht door een Nederlands reclamebureau?
  • Johan Cruijff tijdens het WK 1970 in een adidas shirt met twee strepen voetbalde, omdat Puma anders het sponsorcontract zou verbreken?
  • Er verschillende singles zijn vernoemd naar adidas? Zoals de hiphopgroep Run D.M.C. met ‘My adidas’ en de rockband Korn met ‘A.D.I.D.A.S.’.