Vele soorten meubels van de Duitse gerenommeerde producent Rauch

De oprichting van meubelfabrikant Rauch

In 1897 richtte Wendelin Rauch op 25-jarige leeftijd een bedrijfje op in de Duitse stad Freudenberg, Baden-Wuerttemberg. Het bedrijft was gefocust op het produceren van kleine meubelen. Na dit velen jaren gedaan te hebben, werd Rauch in 1927 geassisteerd door zijn zoon Otto Rauch. Hierop volgden enkele moeilijke jaren, maar het concern wist overeind te blijven en zelfs weer te groeien. Dit zorgde tot een overname van de meubelfabriek Emil Grein in 1934. Dit gaf de onderneming nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuw concept: het scheiden van de machinehal van de assemblageruimte. Al snel werd er een personeelsbestand van 100 man bereikt.

Uitbreiding van het assortiment

In 1939 overleed de oprichter van Rauch, Wendelin Rauch, op 67-jarige leeftijd. Zijn zoon Otto had nu de volledige leiding over het bedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij geassisteerd door zijn kleinzonen Günther en Heinz, waardoor nu ook een derde generatie actief was in het bedrijf. Deze generatie zorgde voor het produceren van meerdere soorten meubels, zoals meubels voor slaapkamers en keukens. Deze producten werden voor het eerst in de geschiedenis van Rauch getoond op de internationale meubelbeurs in Keulen.

De innovatie van computergestuurde productie

Na verloop van tijd werd het personeelsbestand flink vergroot om de productie aan te kunnen. In 1973 waren er al 1.000 werknemers in dienst voor Rauch. Er werd een nieuwe productiefaciliteit geopend met een oppervlakte van ruim 50.000 vierkante meter. Met behulp van een computergestuurd systeem kon het bedrijf elke een minuut een complete inrichting voor een slaapkamer of studio produceren. Rauch begon langzamerhand uit te breiden naar andere landen zoals België en Nederland en hierdoor werd de fabriek uitgebreid naar 65.000 vierkante meter, even groot als drie voetbalvelden! Naarmate de tijd werd het produceren van milieuvriendelijke producten ook steeds belangrijker. Rauch speelde hier slim op in door lakken voor de meubels te gebruiken die in water oplosbaar zijn en daarom erg milieuvriendelijk. Ze ontvingen hiervoor in 1994 een onderscheiding voor het produceren van milieuvriendelijke producten.  

Rauch anno nu

De milieuvriendelijke gedachte van Rauch bleef hun inspireren om duurzaam te produceren. In 2006 ontwikkelden ze een nieuw systeem waarmee ze een bijdrage leverden aan de bescherming van het klimaat. In 2009 nam Rauch alle aandelen van de vennootschap Steffen AG over waardoor de Rauch Group een positieve ontwikkeling meemaakte. Het logo werd uiteindelijk in 2010 veranderd en ze namen een nieuwe slogan aan: “Een slimme keuze voor meubels”. Tegenwoordig biedt Rauch een ruim assortiment in vele soorten meubels. Neem een kijkje in onze webshop om te ontdekken welke artikelen we van Rauch aanbieden.