Huishoudelijke artikelen van Tefal vind je in onze webshop

Tefal = TEFlon en Aluminium

Voor de oprichting van het Franse bedrijf Tefal gaan we ver terug in de tijd. In 1954 vond de Franse ingenieur Marc Gregoire het proces uit door twee materialen met elkaar te verbinden en pannen met een antiaanbaklaag te ontwikkelen. Hij deed dit door het materiaal teflon en aluminium met elkaar te binden. Het bedrijf werd vernoemd naar een combinatie van beide materialen: TEFlon + ALuminium = Tefal. De pannen met een antiaanbaklaag waren een grote uitvinding in die tijd, want hierdoor bleef het eten niet altijd aan de pan aankoeken en ging de pan veel langer mee. De technologie wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt voor pannen. Door het gebruik maken van houten keukengereedschap zorg je ervoor dat de pannen niet beschadigen.

Stijging van de populariteit

Vanaf de oprichting waren de pannen immens populair en werden ze verkocht onder de slogan “de enige echte Tefal pan die niet aanbakt”. Toen in 1961 in een Amerikaans tijdschrift van een warenhuis een foto werd geplaatst van een bekende vrouw die daar een koekenpan kocht, steeg de verkoop van de pannen enorm. Binnen korte tijd werden er per maand al één miljoen pannen van Tefal verkocht. In 1968 wordt het bedrijf overgenomen door SEB, een Franse producent van huishoudelijke apparatuur.

Uitvindingen in 1974 tot 2001

Vanaf 1974 breidde Tefal haar assortiment uit met meerdere producten, zoals een gasaansteker en een tosti/wafelijzer. Een aantal jaren later kwamen hier vele belangrijke innovaties bij: een strijkijzer met een thermostaat; de eerste elektrische waterkoker; een friteuse die je kunt aanraken zonder je vinger te branden; een stroomijzer met anti-kalksysteem. Hiernaast werden er verschillende uitvindingen gedaan om pannen beter en sterker te maken. In 1999 vond Tefal de Rondo 2500 uit. Dit was een apparaat waarmee je eten in dezelfde kom kunt voorbereiden, koken en serveren. De uitvinding van de Kaleo in 2001 was een foodprocessor waarin allerlei accessoires van het apparaat opgeborgen kunnen worden.

Tefal bij OTTO

Ben je op zoek naar een product van Tefal? Tot op de dag van vandaag neemt Tefal een belangrijke plek in in ieder huishouden. Vrijwel iedereen heeft thuis wel een product van Tefal staan. OTTO biedt verschillende huishoudelijke producten van het bekende merk. Zo kun je bijvoorbeeld in onze webshop strijkijzers vinden, vleesmolens, friteuses, pannen en meer. “Tefal, zo slim, je kan niet meer zonder”.