Asus is er voor iedereen! Met hun innovatieve visie leveren zij toonaangevende laptops en accessoires.

Een ruime keuze aan producten van het merk Asus

Fabrikant van vele computeronderdelen

Asus is bij haar oprichting in 1989 begonnen met het produceren van moederborden. De naam van het bedrijf is afkomstig van de Griekse mythologie. Het gevleugelde paard ‘Pegasus’ stond in deze tijd symbool voor wijsheid en kennis. Dit is waar Asus ook voor staat. In Tapei (Taiwan) is het bedrijf opgericht door Ted Hsu, Wayne Hsieh et MT Lia en TH Tung. Het nog steeds groeiende bedrijf is ‘s werelds grootste fabrikant van moederborden. Bekende namen als Intel en AMD zijn belangrijke afnemers van het bedrijf. Asus stelt dat tegenwoordig één op de drie computers is uitgerust met een moederbord van Asus. Naast de moederborden heeft Asus haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid met het produceren van notebooks, geluidskaarten, videokaarten en netwerkproducten. In onze webshop vind je van Asus grotendeels notebooks in verschillende uitvoeringen. Benieuwd welke producten van Asus we nog meer hebben? Ontdek het in onze webshop!

Succesverhalen van Asus in extreme omstandigheden

Asus heeft sinds het betreden van de markt voor computers kunnen bedragen aan meerdere uitdagingen. Hiermee bewijzen ze dat de computers in vele verschillende en extreme situaties geschikt zijn. Een aantal van deze succesverhalen zullen we hieronder beschrijven.

  • Asus in de lucht. Asus heeft bewezen dat de computers een belangrijk middel vormen voor NRMA CareFlight, een reddingshelikoptereenheid in Australië. Ze gebruiken de Asus M5 laptops om de overlevingskansen te vergroten van mensen met ernstig hersenletsel. Het grote voordeel van de computers is dat ze goed kunnen omgaan met de trillingen en snelle bewegingen van de helikopter.
  • Asus op de weg. Tijdens een bekende ruige autowedstrijd in hete en koude woestijnen werden laptops van Asus gebruikt als apparatuur om hen door de woestijnen te navigeren. Met ingebouwde satellieten, kaarten en digitale communicatietechnieken wisten de laptops de bestuurders onder moeilijke omstandigheden door de woestijnen te loodsen.
  • Asus op de Mount Everest. Eén van de meest uitdagende pogingen van Asus was het brengen van de laptop naar het hoogste punt van de aarde. Waar andere laptops bezweken vanwege de extreme kou en hoogte, was het de Asus U5 die op een hoogte van 8.848 meter nog steeds op kon starten. De milieuvriendelijke technologie van Asus heeft hier een belangrijke bijdrage aangeleverd.
  • Asus in de Noord- en Zuidpool. Naast de Mount Everest, deed Asus ook een poging door een laptop mee te nemen op expeditie naar de Noord- en Zuidpool. Ook hier bewees Asus dat de laptop onder zware omstandigheden nog goed functioneerde.