Handige tips bij de aanschaf van een Nikon spiegelreflexcamera

Wanneer je een spiegelreflexcamera van Nikon zoekt, ben je bij OTTO aan het juiste adres. We bieden een ruime keuze aan (spiegelreflex)camera’s van Nikon en bijbehorende apparatuur. Wanneer je graag een goede camera wilt kopen, is het niet voor iedereen even gemakkelijk om een keuze te maken. De camera’s hebben vele specificaties, maar wat betekenen ze allemaal? Graag geven we enkele tips waar je op moet letten als je een (spiegelreflex)camera wilt aanschaffen.

Vele mogelijkheden

Wanneer je op zoek bent naar een camera zul je vaak worden overspoeld met het grote aanbod. Je vindt camera’s in vele prijscategorieën, maar welke zijn het meest geschikt? Je zou kunnen kiezen voor het duurste model, maar dit is vaak overbodig wanneer je een beginner bent en geen professionele ambities hebt. Een duurdere camera is vaak wel beter, maar de extra opties zul je waarschijnlijk niet gebruiken of zien in de foto’s.

Familie en vrienden

Heb je toevallig een vriend of familie met een spiegelreflexcamera van bijvoorbeeld Nikon? Vraag hen eens om advies. Ze hebben waarschijnlijk al ervaring opgedaan met de camera en daarom zullen ze je misschien kunnen adviseren welke camera geschikt voor je is.

Megapixels

Veel mensen kijken bij de aanschaf van een Nikon naar het aantal megapixels en hierop baseren ze de kwaliteit van de camera. Dit is één van de meest gemaakt fouten, want een hoger aantal pixels betekent eigenlijk alleen dat de foto’s een hogere resolutie hebben en het zegt niks over de kwaliteit van de pixels. Spiegelreflexcamera’s hebben een grotere sensor dan compactcamera’s en hierdoor is de kwaliteit van de pixels hoger. Professionals stellen vaak dat ze genoeg hebben aan een spiegelreflexcamera met 10 megapixels.

Diafragma

Het diafragma bepaalt hoeveel licht er op de sensor van de camera kan vallen. Het is zeg maar de grootte van de opening van de lens. Een lager diafragma geeft aan dat de opening van de lens groter is. Vervolgens hangt deze samen met de sluitertijd. Dit is de tijd dat er licht op de sensor valt.

ISO

Vaak spreekt men over de ISO-waarde van de camera. Deze geeft aan welke lichtgevoeligheid de sensor heeft. Een hogere waarde heeft aan dat de camera gevoelige is voor licht. Hoe gevoeliger de sensor, des te meer de camera kan zien in een situatie wanneer er weinig licht is. Wanneer je een waarde van 800 hebt, is er minder licht nodig om een goeie foto te maken dan bij een waarde van 200.